Fudbal

"U*RAO SAM SE KAD SAM TO RADIO": O Barsinom čudu bruji Španija - ovi potezi su OČARALI, a ne ulaze ni u jednu statistiku

Autor Andrijana Delibašić Izvor mondo.rs

Za Ćavija je on najbolji na svetu na svojoj poziciji, za "Marku" je poput Andresa Inijeste, a on ima tek 19 godina.

Izvor: Streamja.com/Printscreen

Barselona je ponovo u usponu, legendarni Ćavi uspeva da povrati katalonskog giganta da liči na svoje slavne dane. U nedelju uveče razbijen je i Atletik Bilbao (4:0) nakon što su prethodno postigli četiri komada i protiv Napolija usred Napulja.

A pravo čudo od deteta - Pedri - nalazi se u centru pažnje. Ovaj 19-godišnji vezista nema koga nije oduševio i na ovom susretu, a jednim potezom je oduševio fudbalsku planetu!

Pedri je briljirao protiv Bilbaa, igrajući na sredini terena tako da je Ćavi posle utakmice rekao da je on najbolji igrač na svetu na svojoj poziciji. No, ono što je posebno bilo sjajno je njegova reakcija kod trećeg gola Barselone.

Lepo je primio loptu na sredini terena, blizu aut linije, sačuvao je ispred jednog čuvara, okretom prevario drugog i potom odigrao pas između dvojice rivala spoljnim delom stopala.

Dobio je potom loptu nazad i poslao briljantan dijagonalni pas za Usmana Dembelea, koji je potom centaršutom pronašao Luka de Jonga za novi gol Barselone. I baš ovi potezi pokazuju zbog čega statistika ume da zavara - mladi Pedri je bio glavna zvezda ovog pogotka, a nije upisao ni gol ni asistenciju.

"Dok sam izvodio taj potez, u*rao sam se da ne izgubim loptu", rekao je Pedri posle meča i oduševio Španiju tim rečima. Pogledajte tu majstoriju:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Ni to nije bilo sve. Pedri je imao još jedan majstorski potez, kada je iz okreta proturio rivalu loptu "kroz" noge i tako započeo napad Barselone.

I dok je Ćavi pričao kako ne postoji takav igrač, španska "Marka" je istakla da Pedri neodoljivo podseća na legendarnog Andresa Inijestu, usput govoreći da je tinejdžer "po ko zna koji put pokazao zašto Kamp Nou balavi na njega svaki put kad lopti daje ekskluzivan tretman njegovim nogama".

Tagovi