Fudbal

SVET SE SMEJE GVARDIOLI I SITIJU! VAR i sudije pomogli Mančesteru, Lampard ljut: Moja trogodišnja ćerka je videla bolje!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Da li su arbitri "pogurali" Mančester siti u Liverpulu?

Izvor: Profimedia

Mančester siti je teškom mukom došao do nova tri boda i nastavio je trku sa Liverpulom za titulu. Upravo su u tom gradu upisali trijumf pošto su pobedili Everton (1:0).

Gol za trijumf postigao je Fil Foden posle neverovatne greške odbrane domaćina, ali se mnogo više priča o jednom drugom detalju. Rodri je igrao rukom u kaznenom prostoru "građana", penala nije bilo.

Španski fudbaler je očigledno rukom sklonio loptu, videli su to svi na stadionu. Sudije u VAR sobi su proverile snimak i javile arbitru Polu Tirniju da nema elemeanta za penal. Ono što je sve ostavilo u šoku jeste da VAR sudija nije sugerisao Tirniju da sam pogleda snimak.

Na klipu, koji je obišao planetu, se jasno vidi da je Rodri igrao rukom. Zbog toga se svet smeje i Sitiju i Pepu Gvardioli, a iz Premijer lige su dali nemušto objašnjenje da "nije bilo jasnog dokaza da je igrao rukom". Trener "karamela" Frenk Lampard je pobesneo.

"Moja trogodišnja ćerka je mogla da vam kaže da je to penal. Ovo je u najboljem slučaju nesposobnost sudija, ako ne onda neko mora da mi objasni šta je u ovo", poručio je Lampard.

Everton se nalazi u borbi za opstanak, Siti u borbi za titulu, a jedan britanski novinar je postavio pitanje koje je pokrenulo debatu.

"Šta ako Everton ispadne iz lige zbog jednog poena ili Siti osvoji titulu sa dva boda prednosti? Kada je neka odluka ovoliko pogrešna u meču koji ima ovoliko visok ulog, šta se onda dešava? Sudija je posle meča rekao da je bio penal, šta su onda posledice ovoga?", pitao je Dejvid Medok.