Fudbal

PRVA ZEMLJA KOJA ODBIJA DA IGRA PROTIV RUSIJE! Predsednik Fudbalskog saveza se oglasio i potvrdio, NEĆE u Moskvu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Poljska je prva zemlja koja je zvanično odbila da igra protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini.

Izvor: YouTube/TVP Sport

Poljska je prva država koja je saopštila da odbija da igra fudbalsku utakmicu protiv Rusije, zbog rastuće tenzije i vojne operacije koju ta zemlja sprovodi u Ukrajini. Poljska neće igrati plej-of meč kvalifikacija za Mundijal 2022. protiv Rusije, koji je trebalo da bude odigran 24. marta u Moskvi, potvrdio je predsednik Fudbalskog saveza Poljske.

"Nema više mesta za reči, vreme je za dela", rekao je kratko Cezari Kuleš, a prenosi Bi-Bi-Si. On je dodao i da Poljska već razgovara sa fudbalskim savezima Češke i Švedske kako bi se utvrdio ujedinjeni stav koji bi mogli da predstave čelnicima FIFA.

Pratite naš blog uživo - sve o konfliktu Rusije i Ukrajine!

Oglasio se i kapiten poljske reprezentacije Robert Levandovski i rekao da ne bi mogao da zamisli meč protiv ruskog tima u trenutku kada se nastavlja oružana agresija na teritoriji Ukrajine. 

"Ruski fudbaleri i navijači nisu odgovorni za ovo, ali ne možemo da se pravimo da se ništa ne dešava", napisao je on.

Uskoro su se i igrači oglasili saopštenjem.

"Mi, igrači poljske reprezentacije, zajedno sa Fudbalskim savezom, doneli smo odluku da zbog ruske agresije prema Ukrajini ne igramo u plej-of meču protiv Rusije. Ovo nije laka odluka, ali postoje stvari u životu koje su važnije od fudbala. Naše misli su uz narod Ukrajine i našeg prijatelja iz tima, Tomaša Kedžoru, koji je i dalje u Kijevu sa svojom porodicom", piše u saopštenju reprezentacije.

Internetom kruži i snimak na kojem poljski navijači vređaju Putina, a pre odluke poljskih fudbalera da ne igraju u Rusiji, ranije je objavljeno da je Velika nagrada Rusije obrisana iz kalendara Formule 1.

Tagovi