HAOS

NOVI SKANDAL U AJAKSU - TRENER OPTUŽEN ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE KOLEGINICE! Overmars nije jedini, otkriven novi slučaj

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Posle Overmarsa je i on slao užasne poruke koleginici! Igrao je za Ajaks, Barselonu, Čelsi, Holandiju...

Izvor: Profimedia

Trese se Amsterdam, ali ne zbog fudbalskih uspeha Ajaksa. Novi skandal potresa najveći holandski klub.

Nedavno je Mark Oversmars dao otkaz u klubu jer je slao neprimerene slike i uznemirujuće poruke koleginicama, a sada je otkriveno da je to činio još neko. Pomoćni trener Vinston Bogard!

Asistent šefa struke Erika Ten Haga je optužen da je seksualno uznemiravao koleginicu, a istraga je ustanovila da zbog svega toga ona ima psihološke probleme i da je to na nju ostavilo posledice po mentalno zdravlje.

Informaciju su preneli tamošnji mediji koji su otkrili i neke detalje iz istrage kluba koja je trajala čak šest meseci.

"Posle pritužbi jedne žene, koja je želela da ostane anonimna, je pokrenuta istraga. Sve je detaljno analizirano, stotine poruka putem aplikacije 'WhatsApp', među kojima su i razne slike i snimci", navodi se u tekstu.

Međutim, ono što je šokiralo javnost jeste odluka čelnika kluba.

"Zaključeno je da je Bogard pokazao nepoštovanje i da je bio verbalno agresivan. Ali, pošto to nije direktno vezano za posao i u pitanju je privatna stvar, njemu će biti dozvoljeno da nastavi da radi", piše u tekstu.

Bogardu je, po hijerarhiji, šef bio upravo Overmars, tako da je klupko počelo da se odmotava.

Bogard je u karijeri igrao za Ajaks, Milan, Barselonu i Čelsi, dok je za reprezentaciju Holandije odigrao 20 mečeva. Trenersku karijeru počeo je u omladincima kluba, a sada je pomoćnik Ten Hagu.

Tagovi