SVAKA ČAST!

IMAMO NAJBOLJI GOL GODINE, PRIJOVIĆ JE ASISTENT! Majstorija bivšeg reprezentativca, pa još bolji potez za pogodak!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dva maestralna poteza obeležila su meč koji se igrao u okviru australijskog prvenstva.

Izvor: Twitter/aleaguemen/printscreen

Fudbaleri Vestern junajteda upisali su pobedu (3:2) nad vonderersima i ostali na prvom mestu u australijskoj A ligi, a meč koji je odigran jutros obeležio je i jedan od najboljih golova ove godine. U njemu je kao asistent učestvovao nekadašnji reprezentativac Srbije Aleksandar Prijović, a loptu je u mrežu poslao Garućio.

Levi bek domaćeg tima postigao je dva gola na oovom meču - treći je bio Prijovićevo delo, a o pogotku u 68. minutu dugo će se pričati.

Srpski napadač izvukao se na levi bok i tamo dobio loptu, što je beku otvorilo prostor da se ubaci u kazneni prostor. Prijović je to idealno primetio, pa spoljnim delom stopala poslao centaršut na ivicu peterca. A tamo, magija...

Pogledajte kako je to izgledalo:

Australijski fudbaler izveo je "Škorpiona", telo mu je padalo unapred, a nogom koja je ostala u vazduhu uspeo je da zahvati loptu. Tako je Prijovićevo dodavanje pretvorio u asistenciju, a pitanje je da li ćemo do kraja godine videti lepši gol u svetskom fudbalu.

Već sada se može reći da je ovo jedan od najozbiljnijih kandidata za nagradu "Puškaš", koju FIFA tradicionalno dodeljuje strelcu najboljeg pogotka.

Inače, Prijović je bio dvostruki asistent i strelac prvog gola na meču, a ove sezone je u Australiji u dobroj formi. Napadač koji je prethodnog leta bio blizu Crvene zvezde postigao je četiri gola i dodao tri asistencije na deve odigranih mečeva.

Ovo je kompletna akcija: