Fudbal

SPEKTAKL U ŠVAJCARSKOJ - BAKLJADA PREKO CELE TRIBINE: Navijači napravili šou na stadionu, a povod je sjajan! (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Najvatrenije pristalice poznatog kluba pripremile su ozbiljnu pirotehniku za ovaj meč.

Izvor: Twitter/thomas__adl/printscreen

Fudbaleri Bazela lako su savladali Lozanu (3:0) u okviru švajcarskog prvenstva, a pažnju brojnih svetskih medija privukli su njihovi navijači na ovom meču. Švajcarska je donela odluku o povratku navijača na stadione bez ikakvih ograničenja, što su u Bazelu znali da proslave.

Na prvenstvenom meču najvatrenije pristalice su organizovale spektakularnu bakljadu, preko cele tribine iza jednog od golova.

Scena kakvu nismo navikli da viđamo u Švajcarskoj svojevrsna je proslava ukidanja kovid mera u celoj državi, a navijačija su srećni što konačno mogu da gledaju svoj tim uživo, nakon više od dve godine borbe protiv korona virusa.

Pogledajte bakljadu u Švajcarskoj:

Ranije je publika mogla na stadione, ali u smanjenom obimu i uz posebne uslove, dok su sada sva ograničenja ukinuta.

Snimak fantastične atmosfere koju su pred početak meča sa Lozanom napravili navijači na svom tviter profilu podelio je Tomas Andlauer, čovek koji radi u PR službi kluba. Ovo je pomenuti snimak:

Inače, ekipa Bazela nema velike šanse da se domogne titule u Švajcarskoj ove sezone. Nakon 22 odigrana meča imaju 40 bodova i zauzimaju drugo mesto, a može da ih prestigne i Jang bojs. Prvoplasirani je Cirih, koji je iz 21 kola sakupio 49 bodova.