Fudbal

BIO JE NAJSKUPLJI U ISTORIJI FUDBALA, A SAD GA TERAJU IZ KLUBA: Igra samo kad mora, a to hoće da iskoriste velikani!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Možda bi mu povratak u domovinu prijao?

Izvor: Profimedia

Kada je na leto 2018. godine dolazio u Premijer ligu pomerio je sve granice i postao je najskuplji golman u istoriji, a četiri godine kasnije Čelsi samo želi da ga se otarasi.

Kepa Arizabalaga je sjajno počeo svoju karijeru u Atletik Bilbau, gde je zaigrao za drugi tim već sa 18 godina. Posle dve sjajne sezone u prvom timu Čelsi ga je platio 80.000.000 evra, čime je on postao najskuplji golman u istoriji fudbala, ali nije ispunio očekivanja.

Mladi Baskijac je u dve sezone bio prva opcija, ali kako nije branio na dovoljno dobro "plavci" su iz Rena kupili Eduarda Mendija i pogodili. Senegalac je sjajno branio i Arizabalaga se našao zakucan za klupu- 

Pošto je igrao finale Kupa afričkih nacija sa Senegalom Mendi je bio odsutan, a Arizabalaga je konačno ponovo stao na gol i Čelsi to želi da iskoristi!

S obzirom da je solidno branio u nekoliko mečeva na kojima je zamenio odsutnog Mendija, sada tim iz Londona želi da ga proda. Kako piše "Gardijan" neki od najvećih klubova u Španiji žele da ga dovedu. 

Nije bilo pomena o tome da li su to Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid ili možda neki četvrti klub. 

Tagovi