Fudbal

KAKVA NOĆ, JOŠ JEDNA BOMBA: Dončić ispratio NAJBOLJEG saigrača, došao bivši šuter Partizana!

Autor Andrijana Delibašić Izvor mondo.rs

Nižu se veliki trejdovi u NBA ligi.

Izvor: Profimedia

Buran kraj "prelaznog roka" u NBA ligi!

Letonski as Kristaps Porzingis (26) napustio je Dalas i otišao u Vašington zajedno sa svojim ogromnim ugovorom (33 miliona ove godine, 36 sledeće!), a Maveriksi su zauvrat dobili plejmejkera Spensera Dinvidija (28) i nekadašnje krilo Partizana, odličnog šutera Davisa Bertansa (29).

Letonac sa sjajnim šutem tako će ponovo imati s kim da priča srpski u svlačionici, jer će zaigrati i kraj Luke i kraj Bobana Marjanovića, sa kojim je bio rival u "večitim derbijima" u sezoni 2013/14, kada je Bertans igrao za Partizan, a Bobi za Crvenu zvezdu. Naravno, uz njih tu je i Igor Kokoškov, koji je prošlog leta napustio i mesto selektora Srbije i samostalnu trenersku karijeru u Fenerbahčeu i vratio se u Mavse da bi bio pomoćnik Džejsonu Kidu.

A, večeras je nagovešteno da i Goran Dragić mogao da dođe u Dalas.

Izvor: Profimedia

Bertans ima za sobom pet i po godina NBA iskustva, jer je od 2016. do 2019. igrao za San Antonio, a od 2019. bio je član Vašingtona. Sa Vizardsima je uoči prošle sezone potpisao petogodišnji ugovor na 80 miliona dolara, prema kojem će ove i sledeće sezone zaraditi po 16 miliona, potom 17, pa u poslednjoj godini (2024/25) još 16.

Bertans sada iz Vašingtona stiže u Teksas zajedno sa Dinvidijem, a u zamenu za prvu zvezdu ovog trejda, koji je takođe Letonac.