FINALE!

ČELSI NA KORAK DA OSVOJI SVE ŠTO SE MOŽE OSVOJITI: Lukaku se ispromašivao, ali jedan GOL je bio dovoljan!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Nije uspjela generacija Baneta Ivanovića, vidjećemo da li će Tuhelov tim...

Izvor: Profimedia

Malo je klubova koji mogu da se pohvale da su osvojili "sve što se može osvojiti", a tom društvu hoće da se priključi i Čelsi koji pokušava da dođe do trofeja na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Čelsi je do sada osvajao sve domaće trofeje u Engleskoj, Ligu šampiona, Ligu Evrope, Superkup Evrope, Kup pobjednika kupova, a nedostaje mu još FIFA pehar najboljem klubu planete. "Plavci" nisu uspjeli da dođu do njega 2012. godine, a sada su ponovo u finalu pošto su u ove srijede pobijedili Al Hilal 1:0 (1:0).

Mučili su se "plavci" i više nego što su svi očekivali, tek gol Lukakua iz 32. minuta je bio "prevaga", a Belgijanac se i pošteno ispromašivao u ovoj utakmici koju je mogao znatno ranije da riješi.

Saudijski klub nije iskoristio dobru podršku u Abu Dabiju, pa im ostaje borba za treće mesto protiv Al Ahlija.

Čelsi će se u subotu sa brazilskim Palmeirasom, inače osvajačem Kopa Amerike za prošlu sezonu, boriti za trofej FIFA Svjetskog prvenstva. Brazilci su ostavili bolji utisak na turniru, pošto su pobijedili egipatski Al Ahli (2:0), a vidjećemo da li će "plavcima" pokvariti planove kao Korintijans prije deset godina.

Upravo je tada i posljednji put neki neevropski klub osvojio FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.