Skandal - majstor!

HAOS U ENGLESKOJ! NAVIJAČ ŠUTNUO PENAL U 90. MINUTU: Upao u teren, napucao loptu i NERVIRAO - za pobedu! (VIDEO)

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Majstorija jednog navijača niželigaša Roterama, ali i ne baš prijatna scena za gostujuće fudbalere.

Izvor: Twitter/San_Pers/printscreen

E, ovako nešto još nismo videli... U samom finišu meča dosuđen je penal za gostujuću ekipu, a jedan navijač domaćeg tima odlučio je da izvede najstrožu kaznu.

Reč je o engleskom fudbalu, odnosno tamošnjoj Ligi 1 - trećem rangu takmičenja. Igrali su Roteram i Akrington, a domaći tim je na spektakularan način stigao do sva tri boda (1:0).

Lider prvenstva imao je prednost još od 57. minuta susreta, ali je u finišu strepeo da li će osvojtii ceo plen. U 88. minutu isključen je štoper Ričard Vud, a glavni arbitar meča dosudio je penal za Akrington. Loptu je uzeo Hari Pel, ali je on ometan na neverovatan način pre nego što je stigao da uputi udarac.

Ovako je to izgledalo:

Jedan od navijača Roterama koji je sedeoo iza gola preskočio je zaštitnu ogradu i utrčao u teren, a dok je Pel hvatao zalet za udarac - iskoristio je priliku. Snažno je šutnuo loptu koja je već nameštena na belu tačku, što je izazvalo revolt gostujućih fudbalera.

Dok je protrčavao pored izvođača malo ga je i zakačio, pa je na terenu nastao opšti haos. Huligana koji je upao u teren zaustavili su tek na centru, ali on nema za čim da žali ovom prilikom. Uspeo je u svojoj nameri, poremetio je koncentraciju gostima.

Akrington je promašio penal u 90. minutu, a Roteram nastavio da mašta o povratku u Čempionšip. Trenutno imaju šest bodova više od Vigana, ali i tri utakmice više. Na njihovu sreću, i drugo mesto vodi direktno u viši rang, a trećeplasirani Milton Kejs već dobrano kasni za njima.

Ovako je izgledao ceo incident:

Tagovi