Fudbal

CEO MILAN ČEKA DERBI S INTEROM,  A TRENER PRIČA O LAZETIĆU: Sjajan fizički, ima tehniku, a sad će da vidi šta je Italija

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Mladog špica sada čekaju veliki izazovi, poručio je Pioli.

Izvor: Profimedia/La Presse - Spada/MNPress

Milan pod Stefanom Piolijem uspeva da se drži u samom vrhu italijanskog fudbala, ali godine ne idu na ruku napadačima ovog kluba. Zlatan Ibrahimović i Olivije Žiru su u poznim igračkim godinama, pa je zbog toga klub rešio da podmladi udarni deo tima. 

Doveden je mladi Marko Lazetić iz Crvene zvezde, dat mu je broj 22 koji je nosio veliki Kaka, a sada se o ovom pojačanju oglasio i sam trener.

"Čini mi se da već poseduje snažan karakter i da mu je cilj da postane veliki igrač. Ima sjajne fizičke predispozicije u kombinaciji sa odličnom tehnikom. Sutra će biti sa nama i počeće da uviđa šta je italijanski fudbal i šta znači biti u Milanu", počeo je svoje izlaganje o mladom Srbinu Pioli.

Na tržištu nije bilo igrača koji bi odmah doneo prevagu, pa je zato uloženo u mlade snage.

"Izbor na tržištu je bio zajednički, nije stvorena situacija da potpišemo igrača koji bi mogao da podigne naš nivo i onda smo odlučili da se kladimo na naše igrače", dodao je iskusni italijanski stručnjak.

Milan je trenutno treći na tabeli Serije A, a očekuje ih derbi sa Interom koji je prvi na tabeli sa četiri boda više od "rosonera" i Napolija. 

Tagovi