Neverovatno!

SKANDAL - AMERIKANCI SU OVO URADILI NAMERNO! Igrali na -17, protivnici se SMRZLI u kvalifikacijama!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Dvojica fudbalera gostujućeg tima izašla iz igre zbog hipotermije.

Izvor: Profimedia

Dok reprezentacija Kanade predvodi timove u severnoameričkim kvalifikacijama za Katar, SAD su morale da se posluže lukavstvom. Amerika je noćas bila domaćin Hondurasu, a ovu reprezentaciju iz toplog područja dočekali su na neprijateljskom terenu.

Meč se igrao u Sent Polu, glavnom gradu države Minesota, a Amerikanci su na čak minus 17 stepeni spakovali tri gola u mrežu gostiju. Ipak, to nije naveći utisak meča...

Rekordna hladnoća nije prijala ni domaćim fudbalerima, a šta tek reći za goste koji su možda i po prvi put igrali na temperaturi ispod nule. Oni su na ovom meču nosili rukavice, maske, čak i kape kojima su pokušali da se zagreju dok je trajala borba za bodove koji vode u Katar. 

Pogledajte detalje sa meča na kojem su svi pokušali da se zagreju dodatnom opremom:

Golman Hondurasa Luis Lopez zamenjen je na poluvremenu jer mu je bilo prehladno, a lekarski tim njegove reprezentacije dugo se borio sa hipotermijom koju je čuvar mreže prijavio nakon 45 minuta igre. Takođe, na poluvremenu je iz igre izašao i Romel Kioto, ali je njegovo stanje bilo stabilno.

"Nije moguće igrati fudbal u ovim uslovima", rekao je selektor Hondurasa, dok se njegovi domaćini nisu usaglasili sa tim. Amerikanci tvrde da su preduzeli sve potrebne mere, a da i njih dočekaju katastrofalni uslovi kada odu u neku od zemalja južno od Meksika.

Među onima kojima je bilo hladno nalazila se i jedna od najvećih zvezda reprezentacije SAD. Venston Mekeni je, iako igra u ne baš pretoplom Torinu ispod Alpa, predvodio svoj tim uz neobičan stajling.

Takođe, karakteristična pojava na ovom meču bio je glavni arbitar. On je delio pravdu u rukavicama i sa specijalnom opremom koja je trebalo da mu greje glavu tokom ovog meča na ivici regularnosti.

Amerikanci su stigli do pobede (3:0), golovima Mekenija, Zimermana i Pulišića, pa su nastavili poteru za Kanadom koja ima četiri boda više na vrhu tabele. Honduras već dugo nema nikakvih šansi da se nađe na Mundijalu, jer su osvojili samo tri boda iz 11 mečeva.