Fudbal

FRENK LAMPARD NIJE DOBIO LUKU JOVIĆA! Real je rekao NE, a onda je odjeknula BOMBA u Engleskoj!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

U ovom klubu je najuzbudljiviji kraj prelaznog roka.

Izvor: MNPress

U poslednjim satima prelaznog roka najuzbudljivije je bilo u Evertonu!

Nakon što je klub sa "Gudison parka" predstavio novog menadžera, legendarnog Frenka Lamparda (43), poznati italijanski novinar potvrdio je da je Englez odmah hteo da dovede Luku Jovića. Međutim, ta želja mu neće biti ostvarena i srpski centarfor ostaće u Madridu.

"Real Madrid je odbio Evertonov pristup Luki Joviću. Nema šanse", napisao je Italijan i razjasnio da će Jović i u nastavku sezone igrati kod Karla Anćelotija kao zamena Karimu Benzemi.

Sa druge strane, Everton ipak jeste dobio veliko pojačenje, jer će napadač Totenhema Dele Ali (25) nastaviti karijeru pod Lampardovim vođstvom posle rastanka sa Antonijom Konteom. Italijan je u Londonu dočekao dvojicu vezista Juventusa, a zauzvrat je ispratio Alija, koji je igrao za Totenhem od 2015. i dolaska iz matičnog MK Donsa.

Zajedno sa Alijem, u Everton je došao i holandski vezista Doni Van De Bek (24), koji je izgubio poslednjih godinu i po u Mančester junajtedu nakon sjajnog početka karijere u Ajaksu. On je među "crvene đavole" došao u leto 2020. za 39 miliona evra, ali nikada nije bilo jasno zašto je engleski klub platio toliki novac za igrača na koga ni u jednom trenutku nije računao. Van De Bek je u crvenom dresu odigrao samo 27 prvenstvenih utakmica za godinu i po i sada dolazi u Everton na pozajmicu.

Biće uzbudljivo pratiti Lampardov tim nakon što se klub u prethodnom periodu rastao s menadžerom Rafom Benitezom, kao i sa sportskim direktorom koji je prethodnih godina potpisivao velike ugovore sa igračima, ali se ništa od toga nije isplatilo.

Tagovi