Otkud tamo?

DAO GOLČINU U DERBIJU I ZVEZDI DONEO TITULU: Grof mu oživeo karijeru, a 5 godina kasnije ide na egzotičnu destinaciju!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Godinama se muči da pronađe sredinu u kojoj će vratiti golgetersku formu.

Izvor: MN Press

Čovek koji je u Crvenoj zvezdi proveo godinu i po dana i bio jedan od ljubimaca navijača u trenerskoj eri Miodraga Božovića već godinama se muči sa pronalaskom forme. Najnovija stanica u toj borbi Uga Vijeire jeste odlazak na Maltu.

Čovek koji je u crveno-belom dresu postigao 28 golova na 51 utakmici sada je potpisao šestomesečni ugovor sa Hibernijansom i narednu polusezonu provešće na mediteranskom ostrvu.

Ovo je jedan u nizu klubova koji su ispod renomea kakav je nekad vijeira nagoveštavao. Kao talentovan napadač preko Santa Marije, B tima Bordoa i Žil Visentea stigao je do benfike, ali se u velikanu portugalskog fudbala nije naigrao. Usledila je selidba u Bragu, zatim i Torpedo iz Moskve, a renesansa se dogodila u Beogradu.

Ugo je odigrao sezonu života u crveno-belom dresu, bio heroj jedne pobede nad Partizanom i sa Zvezdom prekinuo niz sušnih godina za klub. Postao je šampion, a i na privatnom planu se pronašao u Srbiji, nakon što mu je verenica preminula posle duge bolesti.

Ipak, karijera nakon Zvezde nije bila ni senka igara iz crveno-belog dresa. dobro se držao u Japanu gde je igrao za Jokohamu, a onda su usledili promašaji poput Sivaspora, Žil Visentea, Hokaida i Univerzitatee iz Krajove. Čak i ti timovi daleko su iznad nivoa fudbala na Malti...