Fudbal

TRAGEDIJA! 6 OSOBA POGINULO PRED MEČ KUPA NACIJA: Otkriven i uzrok: Neshvatljivo je zašto su to uradili! (FOTO)

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Kamerunci su premestili sve mečeve sa stadiona na kome je došlo do incidenta.

Izvor: twitter/screenshot/@jmopare

Nažalost ovogodišnji Kup afričkih nacija neće biti upamćen po fudbalu već po tragediji koja se desila na startu nokaut faze ovog takmičenja. 

Pred meč domaćina Kameruna i Komorskih ostrva u stampedu koji se desio ispred kapija stadiona Olembe poginulo je najmanje šest osoba, od čega jedna beba! Bar 40 ljudi je povređeno, a sada je predsednik afričke fudbalske federacije Patris Motsepe reagovao. 

On je četvrtfinalne mečeve koji su trebalo da se odigraju na ovom stadionu premestio na stadion "Ahmadu Ahiđo" u Jaundeu. 

"Jasno je da je bilo nedostataka u organizaciji i da je bilo promašaja i slabosti. To su sve stvari koje smo morali da predvidimo, morali smo da sprovedemo mere predostrožnosti i shvatimo da će se dešavati neke stvari", istakao je on. 

Pogledajte kako je stampedo izgledao:

Otkrio je i šta je uzrok tragedije koja se desila. Naime u istrazi koja traje je otkriveno da je neko zatvorio kapije stadiona dok su navijači još dolazili! 

"Da je kapija bila otvorena svi bi ušli na stadion, ali je bila zatvorena iz neshvatljivih razloga. Da je kapija bila otvorena niko ne bi izgubio život", otkrio je on.