Fudbal

GORI MILANO! DOVODE ZVEZDINO DETE, A KREĆU PO VLAHOVIĆA? Ove reči legende su razgalile navijače - "Hajde da vidimo..."

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Paolo Maldini je pominjao srpskog napadača u poslednjem intervjuu.

Izvor: MN Press/Profimedia/Insidefoto/Sipa USA/Andrea Staccioli

U Fiorentini se ovih dana brinu za Dušana Vlahovića - prvo jer je drugi put bio pozitivan na korona virus, a onda i zato što evropski velikani prete da srpskog napadača odvedu usred sezone.

I dok se najviše u toj priči pominju Juventus i Arsenal, posle najnovijih reči Paola Maldinija, u tu trku bi možda mogao da se na leto uključi i Milan!

Fiorentina je u nedelju kiksnula protiv Kaljarija (1:1) bez Vlahovića u timu, a kako njegov ugovor ističe na leto 2023. i odbija da potpiše novi, čini se da se bliži dan kada će napustiti "Artemio Franki".

No, poslednja izjava legende i sportskog direktora Milana je pojedine navela na zaključak da bi Vlahović mogao da bude meta narednog leta.

"Da dovedemo novog igrača, sačekamo da se navikne na novu sredinu i damo mu prostor da ima veliki uticaj, oduzimajući prostor onima koji su bili tako dobri, kao Gabija i Kalulu, potrebno je vreme i nisam za takvu ideju", rekao je Paolo Maldini.

Osvajač pet titula prvaka Evrope sa "rosonerima" je nastavio da otkriva koji je cilj kluba - veliko pojačanje narednog leta.

"Međutim, da je bilo moguće da dovedemo važnog igrača za narednih šest-sedam godina, bilo bi drugačije, ali nažalost nije bilo moguće. U ovom prelaznom roku nećemo imati mogućnosti koje su potrebne da bismo doveli pojačanje a la Dušan Vlahović. Ali hajde da vidimo šta će biti na kraju sezone", rekao je Maldini za DAZN.

Inače, Milan je već blizu da dogovori transfer Marka Lazetića iz Crvene zvezde, pa bi 18-godišnjak uskoro trebalo da postane član "rosonerih". Ko zna, možda naredne sezone bude zaigrao uz Vlahovića...