Fudbal

PAMTIĆU POBJEDU U DERBIJU I TROFEJ U KUPU: Šćekić se oprostio od Partizana uz jednu želju - Osvojite duplu krunu!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Naš reprezentativac karijeru nastavlja u Poljskoj.

Izvor: YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd

Aleksandar Šćekić je i zvanično napustio redove Partizana i postao novi fudbaler Zaglembja.

Naš reprezentativac je u Humsku stigao u ljeto 2018. godine, a sada je vrijeme da defanzivni vezista započne novi izazov.

"Proveo sam prelijepe tri i po godine u klubu i sigurno će to biti najljepši dio moje fudbalske karijere, koji ću pamtititi cio život", počeo je Šćekić za sajt crno-bijelih, među koje je došao za vrijeme mandata Zorana Bate Mirkovića.

"Nije mi bilo nimalo lako da presječem i napustim Partizan, jer kad kažemo da se ovde osjećamo kao kod kuće, to je doslovno tako. Stekao sam prijatelje za cio zivot, sa kojima sam se družio tokom dana i na terenu i van njega. Sve najljepše sam doživio ovdje, uz naravno i momente koji nisu uvek bili laki, jer dres Partizana je težak, ali i najljepši. Ljudi iz Zaglembja su me baš željeli, toliko su bili uporni da sam na kraju prelomio da odem. Jednostavno, jednom morate da presječete i nastavite dalje."

Praveći retrospektivu perioda provedenog u Partizanu, Šćekić kaže da mu je najteže bili na početku, kada je tek stigao u klub.

"Ipak, zahvaljujući momcima i ljudima u klubu, brzo sam se adaptirao. Najljepše je bilo osvajanje Kupa, plasman u Ligu Evrope i Konferencijsku ligu. Izdvojio bih i vječiti derbi kada samo dobili 2:0 i utakmicu protiv Malatije. Toliko je uspomena!"

Crno-bijeli su u nedelju otputovali na drugi dio priprema u Tursku, a samo par hotela dalje, u Beleku, biće i Šćekić sa novim klubom.

"Da, biću na pripremama u Turskoj, a potom i brzo počinje prvenstvo, tako da ću sigurno prošetati i do vas dok ste tamo. Vjerujem da možemo (Partizan, prim.aut.) da prođemo još dalje u Konferencijskoj ligi, u duelu sa Spartom iz Praga, dok su moje najveće želje da Partizan osvoji duplu krunu i da meni bude sve kako treba u novom klubu. Za sve druge se navija, Partizan se voli", poručio je Aleksandar Šćekić na oproštaju od crno-bijelih.