Fudbal

TADIĆ KAO PIKSI - KAKAV BRE EVENTUALNI PLASMAN U NOKAUT FAZU! Kapiten Srbije veruje u uspeh: Imamo velike planove!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Dušan Tadić je uveren da reprezentacija može da napravi "bum" na Mundijalu.

Izvor: MN Press

Srbija će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru. Direktan plasman izborili su pobedom u Lisabonu protiv Portugala, reprezentacije koja će kroz baraž morati da traži šansu, a na tom putu im stoji i Italija.

Dok oni strepe, srpski nacionalni tim uživa u velikom uspehu. Tim povodom je kapiten Dušan Tadić dao zanimljiv intervju za zvanični sajt FSS i pričao je o raznim temama.

Da je odlično raspoložen moglo je da se vidi po pitanju o Kataru i eventualnom plasmanu u nokaut fazu Mundijala. Iskoristio je to da citira izjavu selektora Dragana Stojkovića koji je pred meč sa Portugalom nasmejao naciju.

"Kako bre eventualno", nasmejao se Tadić, pa nastavio:

"Nema eventualno, moramo. Da li možemo da ponovimo uspeh Hrvata iz Rusije? Možemo. Treba ići postepeno, stepenicu po stepenicu. Prvo da prođemo grupu, a onda idemo dalje. Imamo velike planove, možemo da igramo sa svima. Hoćemo svakoga da pobedimo i pokažemo da smo jako dobra ekipa. Mister nam je rekao da gledamo sebe, verujemo u sebe, a ranije smo više pričali o drugima, nemoj ovo, pazi ono. Uvek smo se bavili više protivnikom. To je prošlo vreme, ovo je neka druga Srbija.

Otkrio je da ljudi u Ajaksu nisu bili šokirani posle trijumfa u Lisabonu.

"Nisu se iznenadili. Bilo im je drago zbog mene, ali nisu bili iznenađeni, jer su po mojoj reakciji u najavi meča videli da ja verujem da možemo slaviti u Portugalu. Drugačije bi bilo da ja nisam bio ubeđen da ćemo slaviti u Lisabonu."

Pred reprezentacijom su dve provere u martu (Mađarska i Danska), zatim u junu mečevi Lige nacija. Veruje da Srbija može do elitne grupe.

"Nadam se. Dosta je teška grupa, sve utakmice poslužiće nam i kao priprema za ono što nas očekuje na Svetskom prvenstvu. Ne treba se, dakle, previše opterećivati, ali treba držati taj pobednički mentalitet. Pokušati svaki meč rešiti u svoju korist, da se dominira u našem stilu. Ovoj Srbiji je mesto u A grupi Lige nacije."

VLAHOVIĆ PRE HOLANDA

Izvor: Profimedia

Jedno od pitanja za Tadića bilo je o dvojici supertalentovanih napadača, golgeterskih zveri. Dušana Vlahovića i Erlinga Holanda. Koga bi on pre doveo da je trener?

"Mislim da je Vlahović veći talenat. Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i imaj taj duži korak, ali obojica su gladni golova. Meni je naravno draži Dušan, ne samo zbog imena nego pre svega kvaliteta."

MITROVIĆU, ČEKAM DA ČASTIŠ!

Izvor: MN Press

Tu je i još jedan napadač sa kojim se odlično razume na terenu - Aleksandar Mitrović.

"Nije me još odveo na ručak za moje asistencije. Šalu na stranu, imam fantastičnu komunikaciju sa Mitrom, na terenu, van terena. Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo."

Izdvojio je i koja dva meča, u klubu i reprezentaciji, su bila najvažnija za njega.

"Kad bih morao jednu da istaknem, onda je to utakmica sa Realom u Madridu u nokaut fazi Lige šampiona. Mnogo važan meč za nas, opet na njihovom stadionu. Odigrali smo fenomenalno i svakako je ta utakmica jedna od onih 'posebnih', ali bilo je mnogo velikih, dobrih mečeva. U dresu Srbije? Pobeda u Lisabonu. Veliki ulog. I najzad da smo pobedili jednog velikog protivnika, i to na njegovom terenu u velikom stilu. Da, definitivno bih izdvojio ove dve utakmice."

ZLATNA LOPTA FSS

Izvor: MN Press

Tadić je jedini u srpskom fudbalu koji je osvojio tri Zlatne lopte FSS. Uprkos ogromnom uspehu, on veruje da će neko uspeti da ga nadmaši i u tom segmentu.

"Velika čast i privilegija, ali kao što sam ranije rekao, i motiv, motiv da nastaviš da radiš još jače. Veliko hvala svima, na meni je da svaki put opravdam, a nadam se da sam u tome i uspeo, to priznanje. Uvek želiš još, uvek želiš više, na terenu i van njega. Da li će me neko nadmašiti? Hoće, sigurno. Imamo dobrih igrača, mladih", zaključio je Tadić.

Tagovi