IZNENAĐENJE

ŠOK U JUNAJTEDU - NEMAC DOŠAO I "PRECRTAO" 3 ENGLESKE ZVEZDE: Skroz nova odbrana, višak i najskuplji štoper svih vremena

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Odlučili su na Old Trafordu da menjaju stvari iz korena.

Izvor: Profimedia

Nemački trener Ralf Rangnik preuzeo je Mančester junajted pre dva meseca i polako "slaže kockice" oko toga kako će ekipa izgledati od leta - kada će sesti u direktorsku fotelju.

Očekuje se veliki rez pošto je Junajtedu potrebno da odradi "potpuni" restart, a navodno je Ragnik već odlučio koga će zadržati i koga neće. Već je saopšteno Polu Pogbi da sa njim neće biti produžen ugovor, odlaze Din Henderson i Antoni Marsijal na leto, dok su tu još tri zvezde.

Britanski "Telegraf" prenosi da je posle serije loših rezultata odlučio da potpuno promeni odbranu, pa će tako slobodni u izboru sredine biti Englezi.

Rangnik je odlučio da otpiše Luka Šoa, Harija Megvajera i Arona Van-Bisaku od kojih su svi očekivali da će činiti "granitnu" odbranu Junajteda. Štaviše, najstandardniji su u zadnjoj liniji već tri sezone, a najviše kritika bilo je upućeno na račun švedskog štopera Viktora Lindelefa.

Izgleda da će Lindelef "preživeti" restart u Junajtedu, kao i Rafael Varan koji je došao ovog leta, a novcem od prodaje njih trojice na Old Trafordu će probati da nađu novu kombinaciju u zadnjoj liniji.

Podsetimo, Hari Megvajer je i najskuplji defanzivac svih vremena pošto je plaćen 85 miliona evra u leto 2019.