KRAJ

OTKAZ ZA ŠPANCA, KIKSEVI SU GA SKUPO KOŠTALI! Izdao je Liverpul, sjeo na klupu gradskog rivala, pa je otjeran!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Rafael Benitez više nije trener kluba iz Liverpula, potvrđeno je sa "Gudisona".

Izvor: Profimedia

Od trenutka kada je sjeo Rafael Benitez na klupu Evertona krenuli su problemi. Navijači "karamela" ga nisu prihvatili, jer je bio na klupi Liverpula i sa gradskim rivalom je ostvario velike uspjehe.

Slične reakcije su bile i sa "Enfilda", pošto su smatrali da ih je na taj način izdao. A, posle svega nekoliko mjeseci je epilog svega toga - otkaz.

Španski stručnjak je dobio otkaz na "Gudisonu", a kap koja je prelila čašu bio je poraz od Noriča (2:1), ekipe koja je već viđena u Čempionšipu. Zbog toga su pali na 16. mjesto i bliži su zoni ispadanja nego borbi za Evropu.

"Možemo da potvrdimo odlazak Beniteza sa mjesta trenera. Došao je u junu 2021. godine i napušta klub odmah. Informacije o njegovoj zamjeni biće objavljene u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Benitez je na klupu Evertona sjeo proteklog ljeta , a ekipu je vodio na 22 utakmice i za to vrijeme uknjižio sedam pobjeda, četiri remija i 11 poraza. Učinak koji nije zadovoljio navijače, pa nisu bile rijetke bile uvrede, zvižduci. Sve sa željom da španskom treneru što je moguće prije "vide leđa".

Prve trenerske uspjehe Benitez je ostvario početkom milenijuma, kada je Valensiju dva puta odveo do titule u Primeri.

Sa Liverpulom je, osim Lige šampiona, osvojio jedan FA Kup, Komjuniti šild i Superkup Evrope, a ima i dva trofeja sa Interom (Superkup Italije i Svjetsko klupsko prvenstvo) i Napolijem (Kup i Superkup Italije), dok je sa Čelsijem stigao do kraja u Ligi Evrope.

Takođe, treba dodati i da je vodio Njukasl do titule u Čempionšipu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt