Fudbal

ŠOU U ITALIJI - JUVE ČEKAO PENALE I NIJE IH DOČEKAO: Inter u 120. minutu osvojio Superkup!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Navijači su uživali u meču za infarkt.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Intera osvojili su trofej u italijanskom Superkupu, pošto su na svom terenu posle neviđene drame pobedili Juventus posle produžetaka - 2:1!

Posle regularnog toka utakmice nije bilo pobednika i sve je "mirisalo" na penale. Njima su se više radovali igrači Juventusa, međutim taj plan pokvario im je Aleksis Sančez koji je u poslednjim trenucima meča zatresao mrežu "stare dame" i izazvao veliku euforiju na "Meaci".

Juventus nije imao više vremena da stigne Inter, tako da su "nerazuri" podigli prvi trofej u sezoni i tako najavili da nisu bez razloga favoriti da "odbrane" šampionsku titulu u Italiji.

Istian, oni su gubili od 25. minuta kada je Veston Mekeni doveo Juventus u vođstvo, posle asistencije Alvara Morate, međutim novi trener Simon Inzagi je odbio da se preda. Odlučili su da krenusvim silama u napad, a to im se uskoro i isplatilo pošto su desetak minuta kasnije izjednačili.

Lautaro Martinez je sa "kreča" bio precizan i to je označilo Interov povratak u meč, ali je bilo potrebno da sačeka još skoro 90 minuta fudbala kako bismo videli pogodak za pobedu.

Tagovi