Fudbal

NOVA SPORTSKA TRAGEDIJA! PREMINUO FUDBALER (25): Srušio se na treningu, njegovo srce nije izdržalo!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Defanzivac drugoligaša u Gvatemali pao je na treningu pred drugi deo sezone.

Izvor: Instagram/printscreen/marcosmenaldo4

Tužne sportske vesti poslednjih nedelja stižu sa svih strana sveta - ovoga puta u pitanju je smrt fudbalera u Gvatemali. Markos Menaldo (25) preminuo je nakon srčanog udara koji se dogodio na treningu njegovog tima, 

Bilo je to u sklopu priprema za drugi deo sezone u drugoj ligi, a Markos se požalio klupskim lekarima da se ne oseća najbolje.

Na licu mesta mu je ukazana pomoć, ali je defanzivac Deportivo Markensea preminuo u bolnici gde je za uzrok smrti konstatovan srčani udar. Ovo je jedan u nizu velikih tragedija koje su se u poslednje vreme dogodile na fudbalskom terenu.

Markus je bio je obožavan od strane navijača:

Kako prenose lokalni mediji, Markos Menaldo kolabirao je tokom treninga, a klupski lekari izvršili su reanimaciju. Ipak, njegovo srce nije izdržalo.

Momak koji je nastupao na mestu štopera veći deo karijere proveo je u španskim niželigašima, a od 2018. godine ponovo je igrao za Deportivo Markense. Sa tim timom je beležio dobre rezultate u prvom delu sezone i cilj ekipe je bio plasman u elitu tokom nastavka.

Ovo je samo jedna u nizu tragedija koje su se dogodile u svetu fudbala. Kao da je sve krenulo od Kristijana Eriksena koji je kolabirao na Evropskom prvenstvu, a sada želi da se vrati fudbalu. Nakon njega se na bolove u grudima požalio i Serhio Aguero, koji je zbog toga završio karijeru.

Njih dvojica su preživeli srčane udare, a hrvatski fudbaler Marin Čačić i Muhaled Al-Rakadi iz Omana preminuli su zbog istog uzroka.