Neverovatno

NAJLUĐA KLAUZULA EVROPSKOG FUDBALA - SAMO BARSA IMA POPUST: On je uslov za Holanda, a Rajola je opet pobedio!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Španski tim bi mogao da ga iskoristi kao adut za ubeđivanje Erling Braut Holanda.

Izvor: Profimedia/Giuliano Marchisciano/Insidefoto

Samo jedan fudbalski klub u Evropi ima popust - ukoliko želi da dovede Matijsa De Lihta, Barselona ne mora da plati koliko piše u ugovoru. Trenutno je ta cifra 120 miliona evra, od leta će biti 140 miliona, a španski tim može da ga uzme za 75.000.000.

Ovo je deo pregovaračkih sposobnosti Mina Rajole, kontroverznog menadžera koji vodi računa o karijeri Holanđanina i koji je pre dve i po godine ubacio u ugovor zanimljivu tačku. Tada je defanzivac iz Ajaksa prešao u Juventus, a Mino kao da mu je odredio naredni klub.

I verovatno ovo ne bi bilo tema, da Barselona ne mašta o nečem još većem!

Kako smo saznali prethodnih dana, Rajola bi mogao da ubedi Holanda da mu je Ćavijev tim najbolja opcija, ali tek ako Španci oajčaju igrački kadar. Sasvim slučajno, igračima Mina Rajole...

U tu grupu spada Nusair Mazraui, za kojeg već postoji interesovanje iz Barselone, ali i još nekoliko fudbalera. Nema sumnje da bi voleli u timu da vide i De Lihta, ali je pitanje da li nakon trošenja novca na Ferana Toresa imaju 75 miliona za to.Na ruku im ide što za njih ne važi rast cene kao za druge klubove. Oni nekadašnjeg igrača Ajaksa mogu u bilo kom trenutku da dobiju za fiksnu cenu.