Fudbal

NOSTALGIJA! RONALDINJOV SIN IGRA U RONALDOVOM KLUBU: Zajedno su bili prvaci sveta, a naslednik (16) je veliki talenat!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Nekada smo uživali u partijama dvojice neverovatnih Brazilaca, a sada je red na novu generaciju.

Izvor: Profimedia/_mendesjoao_/Printscreen

Otac mu je bio najbolji fudbaler sveta, a njegov "gazda" u klubu je takođe bio najbolji fudbaler sveta. Čini se da Žoao Mendes de Asis Moreira ima sve predispozicije da i on jednog dana postane velika zvezda.

Sin legendarnog Ronaldinja bliži se debiju u seniorskom fudbalu i to u redovima brazilskog velikana Kruzeira!

Žoao Mendes ima 16 godina i radi se o sinu slavnog Brazilca, koji je prethodnih godina imao problema sa zakonom. Ronaldinjov naslednik bi vrlo brzo mogao da zaigra za seniorsku ekipu Kruzeira.

To je klub koji se sada takmiči u brazilskoj Seriji B, a koji je nedavno kupio Ronaldo, čovek koji je sa Ronaldinjom 2002. osvojio titulu prvaka sveta u Japanu i Južnoj Koreji.

Žoao Mendes nastupa za kadetsku ekipu Kruzeira, ali bi uskoro mogao da bude prebačen u prvi tim, pišu brazilski mediji. Ronaldinjo je nedavno govorio o svom sinu.

"Bio sam presrećan kad sam video da Žoao želi da postane fudbaler. Pomalo strahujem, ali kao i svaki otac. Laska mi što je odlučio da radi stvari koje ja volim celog svog života", rekao je Ronaldinjo.

Brazilski mediji pišu da Žoao poseduje potencijal, a on je rođen 2005. godine, u vreme kada je njegov otac bio najbolji igrač sveta. Ronaldinjov naslednik osim brazilskog, poseduje i špansko državljanstvo, a igra na mestu napadača.

"Odlično razmišlja i zbog toga sam srećan. Kad ga vidim na terenu, to predstavlja za mene veliki užitak. Tu sam uvek da mu pružim podršku i to mi je uloga. Ne volim previše da ga zadirkujem, ali znam da mora da uči. U odličnim je godinama i srećan sam što ide mojim putem", bile su reči ponosnog Ronaldinja.

Tagovi