Fudbal

SAVIĆEVIĆ: Sjutra ćemo odlučiti ostaje li RADULOVIĆ selektor

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Fudbalskog saveza Dejan Savićević kazao je da će se sjutra znati hoće li Miodrag Radulović ostati na klupi naše muške seniorske reprezentacije.

Izvor: MN Press

Selektoru na kraju godine ističe ugovor, a nacionalni tim vodio je u prethodnom ciklusu za Svjetsko prvenstvo.

“Imam mišljenje na tu temu, a sjutra ću ga iznijeti na sjednici Izvršnog odbora. Ove kvalifikacije su bile drugačije i specifičnije od ostalih, sa dva prozora po tri meča. To je za selekcije kao što je naša, sa manjim fondom igrača, hendikep, a i korona nas je ’satrla’, posebno u zadnjim mečevima. Mislio sam da će protiv Holandije i Turske biti katastrofa, nakon svega. Bilo je, standardno, i povreda. Falila nam je jedna pobjeda, ona protiv Letonije, trebalo je da pobijedimo, ali smo uzeli po bod sa Turskom i Holandijom”, rekao je Savićević u emisiji “Fudbal fest”.

Očekivao je da ekipa u nekim mečevima sa više vjere u sebe izađe pred rivala.

“Mislim da smo hrabrije trebali da igramo kući, kao i protiv Norveške u gostima. Zašto to nije bilo – ne znam, ali trebalo je da probamo da pobijedimo. Drugo poluvrijeme u Oslu je bilo drugačije. Kada se sve sabere, nismo ni podbacili ni briljirali, niti sam oduševljen, niti sam razočaran. Da smo pobijedili Letoniju bio bih više nego zadovoljan, ali pored svih nedaća koje smo imali prošli smo dobro“.

Infrastrukturnim projektima Savez može da se ponosi.

“Mislim da smo podigli crnogorski fudbal, uradili smo dosta na infrastrukturi, žao mi je što nismo više. Ne može Crna Gora da ima svaku generaciju koja je konkurentna, a rezultati u mlađim selekcijama ne garantuju ništa. Kada naši treneri mlađih selekcija pričaju neformalno, kažu da ih ne interesuju rezultati, a u praksi je drugačije – niko ne traži da se igra pas igra, da se igra fudbal, samo ’trči, zatvaraj, stiži…’“, rekao je Savićević.