Fudbal

ZVEZDA SE POJAČALA, STANKOVIĆU STIGLA MIHINA "DESNA RUKA": Bili su saigrači - Na dobrom smo putu da osvojimo titulu!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Nenad Sakić je novi član stručnog štaba Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je uspela da se plasira u osminu finala Lige Evrope, a sada će pred nove izazove u 2022. godine biti i dodatno pojačani.

Osim što je Ohi Omoižuanfo stigao da donese golove u borbi za titulu, novi član stručnog štaba Dejana Stankovića postao je Nenad Sakić!

Proslavljeni fudbaler i nekadašnji as crveno-belih je ponovo u svom klubu.

"Veoma sam emotivan. Povratak u klub gde sam dostigao fudbalski zenit i u kom sam ostvario san je nešto posebno. Osećaj je isti kao kad sam i prvi put dolazio, premda su emocije sada možda još veće. Igrao sam zajedno sa Dejanom Stankovićem i nosim lepe uspomene iz tog perioda. Takođe, po završetku karijere smo se družili i drago mi je što sam deo njegovog stručnog štaba. Učiniću sve da pomognem Zvezdi da nastavi sa uspesima, da osvojimo prvenstvo i da doguramo što dalje u Ligi Evrope", počeo je Sakić za sajt kluba.

On kaže da je svestan da se u Zvezdi računaju samo pobede.

"Svako ko je nosio dres Zvezde zna koja su očekivanja kluba i navijača. Svaka utakmica je bitna i uvek mora da se pobeđuje. Svi zajedno moramo da radimo na tome da bismo ostvarili ciljeve. Biti igrač i trener su dve različite stvari i godine koje su protekle između karijere vas dovode u situaciju da razmišljate i reagujete drugačije. Trener Stanković sve to emotivno doživljava, jer zna šta se očekuje od Zvezde."

Sakić je istakao da je Zvezdu pomno pratio u prethodnom periodu.

"Sve sam gledao. Siguran sam da je Zvezda na dobrom putu da osvoji prvenstvo, ima još da se igra. Takođe, očekuje nas i osmina finala Lige Evrope, a bez obzira na ime protivnika, imamo pobednički gen i to ćemo morati da dokažemo. Nestrpljiv sam i željan dokazivanja. Sigurno ću dati i više od maksimuma da pomognem koliko sam u mogućnosti", istakao je Sakić.

Sakić je rođen 15. juna 1971. godine u Kruševcu, a fudbalsku karijeru je sem u Crvenoj zvezdi, gradio još u Napretku, Lećeu i Sampdoriji. Ujedno je nastupao i za reprezentaciju Jugoslavije, dok se kao trener nalazio na čelu Napretka, kadetske i omladinske reprezentacije Srbije i Trajala, a bio je dugogodišnji asistent Siniši Mihajloviću u reprezentaciji Srbije, Sampdoriji i Milanu.