Fudbal

SAVIĆ PETI PUT NAJBOLJI FUDBALER CRNE GORE!

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Stefan Savić najbolji je fudbaler Crne Gore u 2021. godine, u izboru Fudbalskog saveza.

Izvor: MONDO

Defanzivac Atletiko Madrida je tako peti put dobio nagradu naše Kuće fudbala. U godini na izmaku osvojio titulu šampiona sa Atletikom. Osim Savića, trofej namijenjen najboljem igraču Crne Gore tokom prethodnih godina osvajali su Mirko Vučinić (sedam), Stevan Jovetić (dva), Marko Baša (jedan) i Stefan Mugoša (jedan).

"Predstavljam Crnu Goru kao i do sada, na najbolji mogući način, i vjerujem da ću sa saigračima uskoro dosanjati san i zaigrati sa našom reprezentacijom na velikom takmičenju", kazao je Savić.

Iza Savića , koji je dobio 64 glasa, završio je as Herte Stevan Jovetić sa 35, te Igor Vujačić (Partizan) sa 24 poena.

Najbolji igrač Telekom 1. CFL, drugu godinu zaredom, je vezista Dečića Draško Božović.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo dobio ovo priznanje. Zahvalnost trernerima i igračima koji su glasali za mene. Bilo je dobrih i loših momenata, pamtiću one dobre, a prije svega povratak u reprezentaciju", kazao je Božović.

Draško Božović je dobio 64 boda, Miloš Raičković iz Budućnosti 21, a njegov saigrač Igor Ivanović 39.

Najuspješniji trener u 2021. godini, je strateg Sutjeske Milija Savović.

"Hvala kolegama koji su glasali za mene i omogućili da osvojim prestižnu nagradu, koja još više dobija na težini jer su u glasanju učestvovali treneri. Hvala i FK Jezero i FK Sutjeska, klubovima u kojima sam radio ove godine, hvala kolegama u stručnom štabu, a najviše igračima oba kluba, jer bez njih ova nagrada ne bi bila moguća", kazao je Savović, koji je sa Jezerom minule sezone osvojio 5. mjesto u Telekom 1. CFL ,prije nego što je sa Sutjeskom sitgao do jesenje titule.

Savović je dobio 31 glas, a slavio je ispred trenera Dečića Miljana Radovića, koji je osvojio 26 glasova i trenera Budućnosti Aleksandra Nedovića, koji je dobio 14 bodova.

Prvi put do sada FSCG je proglasio najbolju fudbalerku.To je Armisa Kuč, članica bjeloruskog Minska. Ona je dobila 29 bodova, i dobila je priznanje ispred saigračica iz reprezentacije Slađane Bulatović i Darije Đukić.

"Hvala FSCG na ovom priznanju. Nositi dres reprezentacije je velika čast i odgovornost, to je san koji i dalje traje i nadam se da ću sa svojim saigračicama nastaviti u stilu u kojem smo završili godinu", kazala je Armisa Kuč.

Za najperspektivnije igrače, po odluci Komisije za omladinski fudbal, proglašeni su Nikola Janjić, član Sutjeske, fudbaler Budućnosti Lazar Mijović, kao i njegov aigrač Viktor Đukanović.

Najbolji igrač futsala ponovo je 27-godišnji Aleksandar Obradović, crnogorski reprezentativac i član šampiona, KMF Titograda.