Fudbal

ZAMALO! VLAHOVIĆ NIJE USPEO DA OBORI REKORD RONALDA:  propustio ISTORIJSKU šansu, Kristijano je odahnuo!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Dušan Vlahović je dao isti broj golova u jednoj kalendarskoj godini u Seriji A kao Portugalac.

Izvor: Profimedia

To je to! Dušan Vlahović nije postavio novi rekord u italijanskom fudbalu, postigao je isti broj pogodaka u jednoj kalendarskoj godini u Seriji A kao Kristijano Ronaldo - 33.

Pre ovog kola su njih dvojica bili izjednačeni. Imao je srpski napadač šanu da ispiše istoriju i da se osami na vrhu, ali nije uspeo da zatrese mrežu protiv Verone za koju si igrali Darko Lazović i Ivan Ilić - 1:1 (1:0)

Domaćin je poveo preko Kevina Lazanje u 17. minutu, a Gaetano Kastrovili je u 81. doneo bod gostima na asistenciju Alekse Terzića. Imaće Srbin za čim da žali, imao je nekoliko šansi na "Bentegodiju", ali na kraju nije zatresao mrežu.

Ipak, Dušan je svakako ispisao neke nove stranice istorije i pokazao je još jednom da ga bez razloga ne traži pola Evrope. Među njima su Pep Gvardiola i Mančester siti, Njukasl koji je spremio 100 miliona evra, Juventus i mnogi drugi klubovi koji ga pomno prate...

Ovako je Vlahović postizao golove tokom sezone:

Britanski "Gardijan" ga je potcenio i stavio ga je tek na 57. mesto, ali će možda i oni posle svega ovoga priznati da su napravili veliku grešku s obzirom na sve što je uspeo

A, tu nije kraj mogućim dostignućima srpskog napadača u ljubičastom dresu. Vlahović je na 16. mestu večne liste strelaca sa 48 golova. Na 10. mestu je Luka Toni sa 57 pogodaka, dok je na prvoj poziciji Kurt Hamrin sa 204, gol manje od njega dao je legendarni Gabrijel Batistuta.

Ipak, jedna serija je preknuta, pošto je Vlahović dao gol na šest uzastopnih mečeva, pošto to nije uspeo protiv Verone, neće moći da prestigne čuvenog Argentinca kome je to pošlo za nogom 11 puta.