Menja stranu!

HRVAT ĆE NAPRAVITI HAOS U TURSKOJ: Radio u jednom velikanu, sad preuzima velikog rivala - goreće Istanbul zbog njega!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nakon što je vodio jedan veliki klub u tom gradu, blizu je posla u drugom.

Izvor: MN Press

Nekadašnji reprezentativac i selektor Hrvatske Slaven Bilić (53) mogao bi da napravi neverovatnu zbrku u turskom fudbalu. Čovek koji je svojevremeno predvodio Bešiktaš sada je veoma blizu klupe njihovog gradskog rivala - Fenerbahčea!

Tim iz Istanbula u potrazi je za novim trenerom, a deluje da je izbor pao na pomalo zaboravljenog stručnjaka koji se nakon otkaza u Vest Bromvič Albionu ponovo preselio u Aziju. Seo je na klupu Peking Guana, ali se ni tamo neće zadržati previše. 

Kako prenose hrvatski mediji, gotovo sve je dogovoreno i bilić će napraviti novi povratak u evropski fudbal.

"Slaven Bilić je novi trener Fenerbahčea. Uprava istanbulskog kluba i hrvatski trener postigli su dogovor pa će Bilić u Fenerbahčeu godišnje zarađivati 2.9 miliona evra", prenose mediji u Hrvatskoj, uz komentar da je i Bešiktaš želeo da ga angažuje.

Bilić je dve godine predvodio crno-beli tim iz Istanbula, a u bogatoj karijeri radio je na još nekoliko zanimljivih mesta. Vatrenu atmosferu prvo je osetio na svom Poljudu kao trener Hajduka, bio je selektor mlade i A reprezentacije Hrvatske, a u inostranstvu je još sedeo na klupi Lokomotive iz Moskve, Vest Hema i Al-Itihada.

Očekuje se da Bilić početkom naredne godine stigne u Tursku gde će potpisati ugovor sa velikanom tamošnjeg fudbala i odmah krenuti u akciju da ga vrati u vrh tabele. Fenerbahče je trenutno šesti na tabeli, sa 28 bodova iz 17 odigranih kola.