VELIKI PROBLEM

IZBACUJU IH IZ LIGE ZBOG SERGEJEVOG GAZDE! DRAMA u Seriji A: Imate 10 dana - ili prodajte klub, ili letite!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Serija A bi 1. januara mogla da broji 19 klubova...

Izvor: Profimedia

U Seriji A nikada dosadno! Pre mesec dana je finansijska policija upala u prostorije Juventusa i spremila optužbe zbog potencijalnog "muljanja" u računovodstvu, a sada se nešto slično dogodilo i Interu.

Ipak, najgore se sprema Salernitani, koja bi za tačno 10 dana mogla da bude izbačena iz Serije A!

Predsednik italijanske fudbalske federeacije (FIGC) Gabrijele Gravina potvrdio je u utorak da Salernitana ima rok do 31. decembra da pronađe novog vlasnika. U suprotnom - 1. januara više neće biti članovi Serije A!

A za sve je kriv Klaudio Lotito, predsednik Lacija, koji je ujedno i vlasnik Salernitane. Čovek koji je gazda kluba za koji nastupa Sergej Milinković-Savić ne bi smeo da bude na čelu još jednog kluba i baš zbog tog sukoba interesa doneta je ovakva odluka.

Članovi Serije A su jednoglasno glasali u korist toga da se rok produži do juna, kako bi se Salernitani omogućilo da na miru vodi borbu za opstanak u ligi, ali konačnu odluku donosi FIGC.

I italijanski savez je jasno rekao - protiv pravila je da jedna osoba ili kompanija vode dva kluba unutar iste lige italijanskog fudbala.

"Ako ne pronađu novog vlasnika u roku od 10 dana, Salernitana će 1. januara biti izbačena iz Serije A. Nadam se da će naći novog kupca i verujem da je to moguće", rekao je Gabrijele Gravina.

Ukoliko Salernitanu izbace iz takmičenja, svi njihovi rezultati biće obrisani, što ne bi trebalo da previše utiče na promene na tabeli Serije A, pošto je ova ekipa osvojila tek osam bodova u prvih 18 kola.

Zato je moguće da je Salernitana već odigrala svoj poslednji meč u Seriji A, imajući u vidu da je njihova utakmica protiv Udinezea, poslednja u 2021. godini, otkazana zbog širenja korona virusa.

Tagovi