Fudbal

U ZVEZDI I PARTIZANU JE OVO SKROMNA PLATA: Najveći talenat Barselone igra za "siću", drugi klubovi vrebaju!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Mnogi igrači Zvezde i Partizana imaju veću platu od "vunderkinda" Barselone.

Izvor: Profimedia

Španski vezista Gavi je jedno od otkrovenja sezone pošto neverovatno zrelo igra za Barselonu, pa je tako svima teško da poveruju da zaista ima 17 godina.

Neodoljivo podseća na svog trenera Ćavija, tokom vikenda je postigao i prvi gol u dresu Barselone, a prethodno mu je vrlo teško pao poraz od Bajerna i eliminacija iz Lige šampiona. Oseća klub, uživa u njemu, ali verovali ili ne - i dalje igra za mali novac u odnosu na njegov pravi doprinos.

Kako prenose španski mediji, Gavijeva plata je oko 8.500 evra mesečno, što je recimo donji minimum u Crvenoj zvezdi i Partizanu, ali neće još dugo čekati na veće uplate.

I pre nego što se završi sezona u kojoj bi Gavi inkasirao oko 100 hiljada evra, dobiće novi ugovor.

Ćavi se već založio kod rukovodstva da se po hitno postupku produži ugovor sa Gavijem kako ga ne bi ukrao neki bogatiji klub. Njegova klauzula iznosi samo 50 miliona evra, i mogli bi lako da je aktiviraju, tako da se i Barseloni žuri kako ne bi ostala bez najvećeg talenta tek tako.

"Moramo brzo da produžimo Gavijev ugovor. Igrači poput njega predstavljaju budućnost ovog kluba. Gavi je temelj Barselone za budućnost", poručio je odlučno Ćavi.

Za sada nije poznato oko čega je zapelo, ali Barsa mora brzo da reaguje jer mu sadašnji ugovor ističe 2023.