PALA ODLUKA!

BOMBA! UEFA IZBACILA ENGLEZE IZ TAKMIČENJA: Nisu hteli da igraju utakmicu, napravljen PRESEDAN!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Totenhem je ispao iz borbe za nokaut fazu za "zelenim stolom", ali sami su krivi za to.

Izvor: Profimedia

Gotovo je - UEFA je izbacila Totenhem iz njenog takmičenja!

Doneta je odluka o neodigranoj utakmici Konferencijskoj ligi, a epilog je nedvosmislen - član engleske Premijer lige ispao je iz takmičenja nakon službenog poraza rezultatom 0:3!

UEFA je u ponedeljak donela i zvaničnu odluku da je Totenhem predao susret 6. kola grupne faze Konferencijske lige protiv Rena, zbog čega će tim Antonija Kontea ostati bez učešća u nokaut fazi takmičenja!

Totenhem je tražio od UEFA da se njihova utakmica protiv Rena 9. decembra u Londonu ne odigra zbog velikog broja zaraženih igrača korona virusom. UEFA je pristala na tu molbu, ali novi termin za odigravanje meča nije pronađen.

U Renu su bili besni jer su doputovali u London i tek naknadno saznali da meč neće ni igrati. Isticali su da je Totenhem prema pravilima imao dovoljno igrača da odigra susret i napominjali su da ih nikakvi novi datumi odigravanja meča neće zanimati.

UEFA je na kraju odluku prosledila svojoj disciplinskoj komisiji, koja je zaključila da je Totenhem praktično predao meč i da je on registrovan kao pobeda Rena 3:0. Zbog toga će Vitese igrati u nokaut fazi Konferencijske lige.

Pred poslednje kolo, Totenhem i Vitese su imali po sedam bodova u borbi za drugo mesto u grupi, Ren je već obezbedio prvu poziciju, a nakon pobede Vitesea nad slovenačkom Murom, čekao se ishod odluke UEFA.

Sada je jasno - u nokaut fazi Konferencijske lige Vitese će igrati protiv Rapida iz Beča, a ne Totenhem.

Tagovi