Fudbal

KONTEOVI LUDI TRENINZI - IGRAČI TOTENHEMA IGRALI PROTIV LUTAKA: Korona napravila haos u timu!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Nekad se pričalo da tera igrače da trče po zagrejanom uglju, sada igraju fudbal protiv lutaka!

Izvor: Profimedia

Totenhem je odložio tri utakmice zbog problema sa korona virusom, a situacija je danas tek nešto malo bolja nego pre dve nedelje kada je virus ušao u trening centar. U jednom trenutku je devet igrača, nekoliko članova stručnog štaba i dobar deo ekipe do 23 godine bio pozitivan na virus koji nas muči već dve godine, a to je Kontea nateralo da improvizuje.

Pošto je na treninzima imao tek po desetak igrača ili nešto više ako dodamo tu mlade igrače koji su priključeni da pomognu u radu, Italijan je smislio novo rešenje. Totenhem je u trenažni proces uveo lutke koje su glumile protivničke igrače!

Nije poznato kakve je tačno lutke Antonio Konte "dovukao" na trening, ali pretpostavićemo da su to modeli kakvi se koriste u buticima.

Po ideji italijanskog trenera, a to je objasnio na konferenciji pred meč protiv Liverpula, Konte je lutkama želeo da predstavi protivničke fudbalere. Tako su modeli postavljeni na određene pozicije, a igrači Totenhema su obavljali uobičajene vežbe sa treninga pored njih.

Da li će to doneti rezultat, videćemo u nedelju...

Nakon tri odložena meča Totenhem će imati težak zadatak da se vrati u pravi ritam pošto im je prvi protivnik nakon pauze Liverpul. Kako je Konte otkrio, nekoliko igrača se vratilo u pun trenažni proces i sada situacija u igračkom kadru nije toliko problematična.

Sa druge strane, ostaje da se vidi koliko tim koji nije trenirao desetak dana može protiv jednog od najboljih timova lige.

Podsećamo, problemi Totenhema počeli su pred evropski meč sa Renom, a nakon toga odložili su dva prvenstvena meča u Premijer ligi i pitanje je kada će odigrati te utakmice.

Tagovi