Neverovatno!

HAOS U FRANCUSKOJ - HULIGANI PREKINULI JOŠ JEDAN MEČ: Navijači na terenu, lete baklje, a fudbal NE MOŽE da se igra!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Francuska igra ogroman problem sa huliganima ove sezone. Brojni mečevi prekinuti su zbog incidenata na tribinama.

Izvor: Twitter/Pritnscreen/@linstant_n/@Aiello_David

Sve češće gledamo velike nerede na francuskim stadionima!

Prethodnih meseci nekoliko utakmica prekinuto je zbog incidenata na tribinama ili samom terenu, a čini se da će takva situacija biti i sa utakmicom Kupa Francuske u kojoj je Paric FC dočekao Olimpik iz Liona. Drugi deo tog susreta nije počeo po planu.

Nakon prvih 45 minuta fudbala tokom kojih je rezultat bio nerešen (1:1), navijači su napravili haos na tribinama i brojni huligani završili su na atletskog stazi oko terena. U velikoj tuči dve navijačke grupe bilo je i gađanja bakljama, a tribina na kojoj su počeli neredi brzo se ispraznila.

U pokušaju da pobegnu od sukoba brojni navijači završili su na terenu, pa nastavak meča nije bio moguć.

Pogledajte detalje nereda:

Fudbaleri dva tima samo su pogledali na teren, a sudije su donele odluku da ne može da se igra fudbal u ovakvim uslovima. Trenutno traje pauza, a pitanje je i da li će drugi deo susreta biti odigran.

Sukob dve navijačke grupe predstavlja i sukob dva velika francuska grada. Lion je treći najveći grad u Francuskoj, ali kada se uračuna i okruženje odmah su iza Pariza po broju stanovnika. Sa druge strane, Pariz FC je drugoligaš koji ima ambicije da u narednim sezonama stigne do Lige 1, što bi Francuskoj donelo i veliki gradski derbi u eliti.

Po prvim informacijama sa lica mesta, gostujući navijači napali su domaće.

Pogledajte detalje sa tribine:

Slične scene gledali smo nekoliko puta, kada su na udaru navijača bili fudbaleri Olimpika iz Marseja ili kada je fudbaler tog kluba Dimitri Paje pogođen u glavu!

Tagovi