Fudbal

RONALDO I EKIPA ZBOG KORONE NE IZLAZE NA TEREN: Stigla zvanična odluka, Junajted poslao IZVINJENJE rivalu

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

"Crveni đavoli" su morali da zaključaju trening-centar, a onda i da traže odlaganje utakmice. Liga je odgovorla u toku noći.

Izvor: Profimedia

U noći u kojoj je Premijer liga objavila alarmantne podatke o zaraženima u tom takmičenju, zvanično je odložena utakmica Brentford - Mančester junajted, prvobitno zakazana za utorak u 20.30.

Ekipa Ralfa Ragnika neće putovati u London na meč protiv "pčela" zbog povećanog broja pozitivnih, a ta odluka saopštena je u toku noći između ponedeljka i utorka. Samim tim, naknadno će biti određen termin kad će Kristijano Ronaldo i saigrači odigrati utakmicu u kojoj su hteli da "vežu" četvrtu pobedu u nizu u prvenstvu.

Zbog istog razloga već je odložena i utakmica Brajton - Totenhem, koja je trebalo da bude odigrana minulog vikenda. Takođe, potvrđeno je da ima zaraženih i u Lesteru, Aston vili i Noriču...

Ostaje da se vidi da li će korona napraviti još veći problem rukovodstvu takmičenja i poremetiti već zgusnuti kalendar. "Ova odluka doneta je u skladu sa medicinski savetnicima, a sve zbog vanrednih okolnosti", poruka je Premijer lige.

Ovim povodom oglasio se i Mančester junajted.

"Posle potvrde rezultatima PCR testa da među prvotimcima i stručnim štabom ima pozitivnih, neophodan je njihov dodatni nadzor. Odlučili smo da zatvorimo trening-centar u Karingtonu na 24 sata za sve aktivnosti prvog tima, da bismo smanjili rizik za dalje širenje infekcije. Pozitivni su izolovani u skladu sa protokolima Premijer lige", navedeno je u klupskom saopštenju

Junajted je otkrio da je na njegov zahtev odložena utakmica i obrazložio tu molbu.

"S obzirom na to da smo otkazali treninge i da je tako poremećen ritam ekipe, a s obzirom na to da nam je zdravlje tima i stručnog štaba prioritet, klub je zahtevao da meč bude odložen. Bord Premijer lige je doneo odluku u skladu sa savetima nadležnih. Mančester junajted žali zbog neprijatnosti koje je kovid uzrokovao Brentfordu i navijačima oba kluba", navedeno je.