Fudbal

DERBI DIJEGA MARADONE I KATASTROFA ZA DINAMO: Velikani će ispadati prije nego što stignu do Zvezde!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Danas se izvlače parovi šesnaestine finala, a jedan od pobjednika te runde igraće protiv Zvezde.

Izvor: UEFA/Screenshot

Spektakularan žrijeb za prvo kolo nokaut faze u ligi Evrope!

Crvena zvezda neće igrati u njemu jer je kao prvoplasirani tim grupe već stigla među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju, ali crveno-beli su pomno pratili žrijeb. Na njemu je bilo nekoliko zvučnih imena, a dobili smo i parove koji se mogu nazvati evropskim derbijima.

Tako će se u "derbiju Dijega Maradone" sastati Napoli i Barselona, a jedan od ta dva tima neće ni stići do faze u kojoj se nalaze beogradski crveno-beli. Igraće italijanski i španski tim dvomeč koji je veoma bitan za oba kluba, ali igraće i u čast jednog od najvećih fudbalera svih vremena.

Fantastični mečevi očekuju nas i u duelima Porta i Lacija, a mogli bismo spektakl da vidimo i u susretu Lajpciga i Real Sosijedada. Čini se da je na današnjem žrijebu najmanje sreće imao Dinamo iz Zagreba koji je izvukao Sevilju!

Španski tim je godinama najveći favorit za osvajanje Lige Evrope, a i ove sezone će imati ambicije da stigne do trofeja.

Iz minuta u minut:

  • Porto - Lacio
  • Šerif - Braga
  • Borusija Dortmund - Rendžers
  • Zenit - Betis
  • Barselona - Napoli
  • RB Lajpcig - Real Sosijedad
  • Atalanta - Olimpijakos
  • Sevilja - Dinamo Zagreb

Nakon skoro 15 dodatnih objašnjenja žrijeba i ćaskanja ljudi koji će izvlačiti kuglice - počinjemo!

Nekadašnji golman Valensije i Sevilje Andres Palop pomagaće Đorđu Marketiju u izvlačenju parova.

Žreb počinje u 13:00

Termini do kraja sezone:

Šesnaestina finala - 17. i 24. februar

Osmina finala - 10. i 17. mart

Četvrtfinale - 7. i 14. april

Polufinale - 28. april i 5. maj

Finale - 18. maj 2022. godine, na stadionu Ramon Sančez Pishuan u Sevilji.

Timovi:

Učesnici osmine finala - Lion, Monako, Spartak, Ajntraht, Galatasaraj, Crvena zvezda, Bajer, Vest Hem

Povlašćeni timovi - Rendžers, Real Sosijedad, Napoli, Olimpijakos, Lacio, Braga, Betis, Dinamo Zagreb

Nepovlašćeni timovi - RB Lajpcig, Porto, Borusija Dortmund, Šerif, Barselona, Atalanta, Sevilja, Zenit

Osam ekipa koje su u grupnoj fazi Lige Evrope bile drugoplasirane nosioci su u današnjem žrijebu. To znači da će oni imati revanš na svom terenu protiv nekog od osam timova iz Lige šampiona. Podsjećamo, osam trećeplasiranih ekipa iz najjačeg evropskog takmičenja "preselilo" se u Ligu Evrope za proleće u nokaut fazi.

Najava:

Završena je grupna faza Lige šampiona i Lige Evrope, pa je vreme da počnemo sa pripremama za proljeće. UEFA danas organizuje čak tri žreba, a u svakom od takmičenja biće nam poznati parovi prve proljećne runde.

Na žrijebu za Ligu šampiona biće mnogo uzbuđenja jer su neki veliki timovi među nepovlašćenim ekipama, u Konferencijskoj ligi najviše će nas zanimati koga dobija Partizan, dok drugi srpski predstavnik u Evropi neće danas dobiti protivnika.

Osvajanjem prvog mjesta u grupi Crvena zvezda je direktno prošla među 16 najboljih timova Lige Evrope i propušta prvo proljećno kolo ovog takmičenja.

Nakon što se danas izvuku parovi, dvomeči u Ligi Evrope biće odigrani 17. i 24. februara, a tek dan kasnije srpski šampion znaće protiv koga igra prve evropske mečeve u 2022. godini. Do tada ima mnogo vremena, a mi ćemo danas više pažnje posvetiti izvlačenju parova za šesnaestinu finala.

Tagovi