Poraz

VELIKI KIKS AJAKSA - TADIĆ I EKIPA OSTAJU BEZ PRVOG MESTA? Šok u Amsterdamu, čekaju i strepe pred veliki DERBI!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Krajnje neočekivani ishod na terenu šampiona!

Izvor: Profimedia

Posle spektakularno odigrane grupne faze Lige šampiona (šest utakmica - šest pobeda), Ajaks je doživeo bolan neuspeh u holandskom prvenstvu - poraz protiv AZ Alkmara kod kuće, 1:2!

Srpski as i kapiten "kopljanika" Dušan Tadić asistirao je u 73. minutu za gol sjajnom Sebastijanu Aleru, ali njihova ekipa tim pogotkom nije dobila ništa, jer je AZ pogađao i pre i posle toga. Grčki napadač Vangelis Pavlidis u 50. minutu je doneo vođstvo Alkmaru na Areni "Johan Krojf" (1:0), a mladi Marokanac Zakarija Abukhlal je u 83. postavio konačnih 2:1.

Tako je Ajaks doživeo drugi poraz ove sezone i nije ga sprečio ni golom Pera Šursa u 94. minutu, jer je taj pogodak bio poništen zbog ofsajda. Velikan koga predvodi Tadić danas nije bio dovoljno dobar da izjednači i preokrene i zato sada mora da prati meč PSV-a u Najmehenu od 20 časova. Ako tim iz Ajndhovena pobedi, postaće lider.

Današnji kiks veoma bi mogao da oteža posao Tadiću i ekipi jer im i u narednom vikendu dolazi ogroman izazov, veliki derbi protiv Fejnorda u Roterdamu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi