Fudbal

PARTIZAN JE ZA LIGU EVROPE, MOŽDA ČAK I LIGU ŠAMPIONA: Njegove reči odjekuju Belgijom - Ali ona druga dva tima...

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Trener Genta zna kakvi su kvaliteti Partizana, dok za preostale timove iz njihove grupe baš i nema toliko reči hvale.

Izvor: MN Press

Završena je grupna faza prve sezone Konferencijske lige, a Partizan je uradio ono što su mnogi od njega i očekivali - Partizan se kvalifikovao za nokaut fazu narednog proleća.

A koliko su crno-beli cenjeni u Belgiji, od strane njihovog rivala Genta, govore i reči njihovog trenera. Za njega, Partizan je tim za bar Ligu Evrope!

 Grupa B donela je mnogo uzbuđenja, a na kraju je Gent sa prve pozicije otišao direktno u osminu finala, dok će Partizan kao drugoplasirani čekati žreb za nastup u jednoj rundi ranije.

Trener Gent Hajn Vanhezenbruk je u razgovoru za belgijske medije rekao da je razočaran da je njegova jedini preostali predstavnik Belgije na evrosceni, ali je pokazao i veliko poštovanje prema beogradskim crno-belima.

"Uradili smo sve što je bilo potrebno da izborimo prezimljavanje u Evropi, uz svo poštovanje našim protivnicima. Ok, Partizan je solidan tim, koji bi sigurno mogao da se takmiči i u Ligi Evrope, pa čak i da se dobrim igrama kroz kvalifikacije probije do grupa Lige šampiona. Radili su to i ranije", počeo je Vanhezenbruk.

Ipak, on tvrdi da je Gent jednostavno daleko kvalitetniji od preostalih timova u grupi, Anortozisa i Flore.

"Ali, ostala dva tima... Pa, recimo da bismo takve uvek morali da budemo u stanju da pobedimo. Bio bih strahovito razočaran da u ovakvoj grupi nismo bili među dva najbolja tima. Mi smo sebi postavili cilj da završimo kao prvi i to smo ostvarili. Naše izdanje u Konferencijskoj ligi bih ocenio kao dobro, mada smo postigli premalo golova. Šest golova u šest utakmica nije dovoljno za nas", poručio je trener Genta Hajn Vanhezenbruk.

Tagovi