Fudbal

POZNATI SRPSKI KOMENTATOR SE UŽIVO OPROSTIO OD GLEDALACA: Doajen zadržao suze u poslednjem javljanju u Dnevniku! (VIDEO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Glas Laze Bakmaza decenijama je bio zaštitni znak njegove medijske kuće.

Lazo Bakmaz otišao u penziju
Izvor: YouTube/Radio-televizija Vojvodine

Legendarni srpski sportski komentator Lazo Bakmaz, čiji je glas četiri decenije "bojio" sport u Vojvodini i u Novom Sadu, otišao je u penziju i oprostio se na sjajan način.

U TV programu uživo, jedan od najpoznatijih novinara te medijske kuće saopštio je gledaocima da odlazi u penziju, boreći se da zadrži suze.

"Toliko od mene poštovani gledaoci, hvala vam na strpljenju, poverenju i spremnosti da sve ove godine zajedno smenjujemo milenijume, 40 godina prateći sportske događaje od Tokija do Rio de Žaneira. Ja u penziju, a vi? Vi ostanite uz programe Radio-televizije Vojvodine, sa mladim novinarskim lavovica i lavicama Vojvodine ravne i Srbije cele. Zdravi bili i živeli", rekao je Lazo Bakmaz.

Sportski novinar autentičnog glasa, poznat po izveštavanju sa utakmica FK Vojvodine ili "pola belih, a pola crvenih", kako ih zove, dobitnik je Majske i Spartakove nagrade i nagrade za životno delo. Izveštavao je sa mnogih velikih takmičenja, evropskih, svetskih prvenstava i paraolimpijskih igara.

Bakmazu su u oproštajnoj poruci srećan odlazak u penziju i u novo životno poglavlje poželeli sportisti o čijim je najvećim rezultatima izveštavao sa puno emocija, poput Ivane Španović, Mijata Gaćinovića, Mihaila Dudaša, Borislava Perić Ranković...

Lazo Bakmaz otišao u penziju
Izvor: YouTube/Radio-televizija Vojvodine