Fudbal

PARTIZAN TEŽE OD OČEKIVANOG IZBORIO EVROPSKO PROLJEĆE

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Meč sa Anortozisom završen je neriješenim rezultatom (1:1), pa je Partizan poslije drame i haosa u poslednjih nekoliko minuta ipak ostvario cilj i plasiravši se u nokaut fazu lige konferencija.

Izvor: MN Press

Heroj domaćih je mladi gorostas u napadu Marko Milovanović koji je sa svojih 18 godina "uskočio" u prvu postavu poslije problema koje je osetio Rikardo Gomeš prije meča i bio je briljantan. Mnogo je radio u svakom napadu, a na kraju je baš njegov pogodak odveo Partizan u 1/16 finala.

Napadao je od starta Partzan i to se isplatilo, nakon što je svoju prvu šansu u devetom minutu Marko Milovanović promašio, Smederevac je u 20. minutu iskoristio svoju visinu i sjajan osjećaj za prostor i glavom poslao loptu u mrežu Kiprana.

Ipak, problemi su nastali kada je u 33. minutu Aleksandar Popović bez ikakve potrebe izletio na jednu loptu, a onda faulirao Deletića i skrivio jedanaesterac. Kristolodopulos je namjestio loptu na kreč i pogodio.

Do poluvremena je Partizan imao svoje šanse, a onda je drugo poluvrijeme počelo kao uspavanka. Do samog finiša meča nije viđeno nikakvo uzbuđenje, a onda je u 79. minutu viđena naznaka drame u finišu. Poslije kornera korpulentni Kačarava je šutirao i prebacio gol, a onda su krenule šanse!

Hušbauer je u 86. minutu šutirao sa distance, opružio se golman Popović, a na kraju je lopta otišla pored. Partizan je probao kontrama, ali na kraju nije bilo dovoljno koncentracije za ozbiljnu šansu, a cio stadion je odahnuo kada je posle šuta Kristofija lopta otišla pored gola.

Na kraju su "crno-beli" mogli da slave prolazak dalje, pošto ih je remi odveo u željenu nokaut fazu.