STARTNIH 11

OVO JE SASTAV ZVEZDE ZA MEČ GODINE U BRAGI: Stanković menja formaciju, Degenek i Ben van tima!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Crvena zvezda u četvrtak od 21 čas igra protiv Brage u gostima odlučujući meč u Ligi Evrope. Sve zavisi od ovog rezultata, a Stanković je spremio zanimljiv sastav za Portugalce.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda drži sudbinu u svojim rukama. U direktnom duelu sa Bragom odlučiće na koji će od tri puta: u osminu finala Lige Evrope, u šesnaestinu finala Lige Evrope ili u Konferencijsku ligu.

Dobro je poznato da joj pobeda protiv Brage (četvrtak, 21.00) donosi najviše. Sa nova tri boda bili bi prvoplasirani, dok bi i sa bodom, ako Mitjiland ne ostvari trijumf u Bugarskoj, ostvarili najpovoljniji rezultat po njih. Ipak, to neće biti lako, pošto postoje kadrovski problemi, dok Braga igra sve bolje kao što kažu oba trenera.

Tako je Dejan Stanković u najavi utakmice saopštio da sigurno neće moći da računa na Filipa Falka, Sekua Sanoga i Veljka Nikolića, ali je s osmehom na licu poručio da "već zna sastav".

Najavio je i da će se Zvezda truditi da što više ima loptu u svom posedu, kako bi upravo oni bili ti koji se pitaju, dok je svestan da će biti i trenutaka kada će morati da "pati". Tada će biti iza lopte i od svog tima će očekivati da se zajednički brani, a to nam već u startu govori za koju formaciju će se odlučiti Stanković.

 U gotovo svim važnijim evropskim utakmicama Zvezda je nastupala u formaciji sa trojicom štopera, a sve su prilike da će tako biti i u "kamenolomu" u četvrtak.

Na golu se naravno očekuje kapiten Milan Borjan, dok će trio štopera činiti Strahinja Eraković, Aleksandar Dragović i Radovan Pankov, što znači da će Miloš Degenek susret početi sa klupe. Crveni karton protiv Mitjilanda je ponovo promenio njegov status, pa je u poslednje vreme ređe igrao.

Izvor: MN Press

Na mestima bekova trebalo bi da vidimo Marka Gobeljića i Milana Rodića, dok će u srcu veznog reda uz Njegoša Petrovića najverovatnije biti samo Gelor Kanga, ali u nastavku je moguća uloga i za Slavoljuba Srnića.

Iza jedinog isturenog napadača Milana Pavkova gledaćemo gotovo sigurno Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića.

To ujedno znači i da će El Fardu Ben, koji je mnogo puta bio heroj Zvezde, biti opcija sa klupe, dok će se šansi nadati i Rišairo Živković. Uz mladog Marka Lazetića je i jedini napadač u sastavu, pošto Lois Dioni nije ni otputovao sa Zvezdom u Portugal i već neko vreme nije opcija.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Zvezde za Bragu:

Borjan - Eraković, Dragović, Pankov - Gobeljić, Petrović, Kanga, Rodić - Ivanić, Katai - Pavkov.