KAKAV NAPREDAK

HRVAT UMESTO HRVATA U REAL MADRIDU? Ovo je naslednik Modrića - pre 4 meseca u Dinamo Zagrebu, sad košta 35.000.000€!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Izgleda da bi još jedan hrvatski fudbaler u skorije vreme mogao da zaigra na "Santijago Bernabeuu" u čuvenom belom dresu.

Izvor: Profimedia

Real Madrid se plasirao u osminu finala Lige šampiona sa prvog mesta u grupi, nakon sigurne pobede 2:0 protiv Intera. Luka Jović je pobrao aplauze na tom meču, da bi ga potom nahvalio trener Karlo Anćeloti.

Ipak, u Španiji se uveliko piše i priča i o Luki Modriću, Hrvatu za kojeg je Real spremio dugoročnu zamenu - novog Hrvata!

Luka Modrić je takođe odigrao izvanredan meč protiv Intera, toliko da se španski mediji u izveštajima uporno pitaju kako je moguće da sa 36 godina i dalje igra na tako visokom nivou.

Međutim, sada se o Modriću piše i u kontekstu kraja njegove karijere, koji se svakako približava, iako on to svojim partijama ne pokazuje.

"El Nasional" javlja da je Real Madrid spremio zamenu za Modrića u godinama koje dolaze i to bi trebalo da bude Lovro Majer, Modrićev sunarodnik!

Ovaj list navodi da je Real opasno zainteresovan za ofanzivnog vezistu francuskog Rena, za čiji transfer bi mogli da izdvoje i do 35.000.000 evra. To je utoliko zanimljivije kada se zna da je Majer tek 26. avgusta ove godine napustio Dinamo Zagreb!

Ovaj 23-godišnjak je krajem letnjeg prelaznog roka bio prodat za 12.000.000 evra, a sada bi za trostruko veću svotu mogao u Real Madrid.

"El Nasional" navodi i da je Majer "naslednik Luke Modrića", da svojim stilom igre kreira akcije za saigrače, kao i da je za kratko vreme oduševio igrama u Francuskoj.