Teška situacija

STRAŠAN PROBLEM ZA KONTEA, IMA HAOS U SVLAČIONICI: Osmorica pozitivnih, Totenhem mora da odlaže mečeve?!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Meč protiv Rena veoma je bitan jer mogu da ispadnu iz Evrope, a neće igrati neki od najboljih igrača tima...

Izvor: Profimedia

Totenhem ima gust i veoma težak raspored u narednih deset dana, a Antonio Konte dobio je katastrofalne vijesti!

Šestorica fudbalera njegovog tima i dvojica članova stručnog štaba ekipe iz sjevernog Londona pozitivni su na korona virus i neće moći da pomognu ekipi u narednom periodu. Tu nije kraj, pošto će se testiranja nastaviti, što znači da italijanski trener još ne zna na koga će moći da računa u četvrtak.

 A mečevi ispred njega veoma su važni.

Prvo Ren u Konferencijskoj ligi, gdje bi "Pevci" mogli da ispadnu iz trećeg po jačini evropskog takmičenja, a zatim tri utakmice u prvenstvu u roku od samo sedam dana. Gostovanje Brajtonu, pa Lesteru, a zatim i veliki izazov na svom terenu protiv Liverpula koji se i ove sezone bori za šampionsku titulu.

Po svemu sudeći, ni za jedan od ta četiri meča Konte neće moći da koristi šestoricu pozitivnih igrača.

Za sada su pozitivni na korona virus Hjon Min Son, Lukas Moura, Brajan Gil, Emerson Rojal, Ben Dejvis i Kristijan Romero!

Po pravilima UEFA, Totenhem mora na teren u Konfernecijskoj ligi ukoliko ima 13 zdravih igrača i među njima barem jednog golmana, ali je pitanje da li će takva situacija biti i u četvrtak poslijepodne. Za sada engleski tim može da računa na 18 prvotimaca, a nije isključeno da je još neko od igrača bio u kontaktu sa zaraženima.

Ukoliko zbog toga Totenhem odloži meč, utakmica protiv Rena mora biti odigrana pre 31. decembra 2021. godine, ali bi to napravilo dodatni problem u rasporedu londonskog tima. Oni bi onda morali da odlože i nekoliko mečeva Premijer lige, a termina za novo zakazivanje tih susreta je premalo u nastavku sezone.