Završeno!

BERLUSKONI IMA BOMBU - ITALIJANSKI BOGATAŠI ODUSTALI OD FALKA: Ne čekaju januar i Zvezdu, već imaju pojačanje!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Iskusni Gaston Ramirez (31) poslednje je pojačanje Monce i njihov adut za ulazak u Seriju A.

Izvor: MN Press/Profimedia

Interesovala se Monca prethodnog leta za Filipa Falka, ali pošto nije uspela da ga dovede iz Crvene zvezde - našli su zamenu.

U bogatog italijanskog drugoligaša stiže poznato ime, čovek koji ima ogromno iskustvo iz Serije A i Premijer lige. Gaston Ramirez (31), reprezentativac Urugvaja, nakon nekoliko meseci pauze u karijeri pojačao je ambiciozni klub na čijem je čelu Silvio Berluskoni.

Kako Ramirez igra na istoj poziciji kao Falko, očekivano je da Monca odustane od interesovanja za italijanskog fudbalera koji je prethodne zime stigao u Beograd. 

Ambiciozna Monca želela je da sa Filipom Falkom u timu napadne plasman u Seriju A, a za sada im dobro ide iako nisu uspeli da ga angažuju. Nalaze se na petom mestu drugoligaške tabele, sa samo tri boda manje od ekipe Lećea koja drži drugu poziciju i direktan plasman u elitu.

Nema sumnje da će im Gaston Ramirez biti značajno pojačanje u toj borbi, jer je Urugvajac veoma kvalitetan i iskusan fudbaler. Njemu je prethodnog leta istekao ugovor sa Sampdorijom, a u bogatoj karijeri nosio je dres Penjarola u rodnoj zemlji, a zatim Bolonje, Sautemptona, Hala i Midlzbroa.

Tokom karijere je odigrao čak 173 meča u Seriji A i još 94 u Premijer ligi, pa Monca može da bude zadovoljna obavljenim poslom.

Podsećamo, za Filipa Falka je interesovanje postojalo i iz Turske, dok italijanski drugoligaši Ređina i Peruđa žele da ga dovedu tokom zimskog prelaznog roka koji je pred nama.