Fudbal

MI VAM DOPUSTIMO TRANSPARENT, A VI NAM TAKO VRATITE! U Zagrebu su BIJESNI na Hajduk zbog uvrjedljive poruke na Maksimiru

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Sigurno je da se to neće ponoviti u budućim utakmicama", saopštio je Dinamo.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Hrvatsko fudbalsko prvenstvo jedno je od najuzbudljivijih u Evropi i dodatno je "zakuvano" pobjedom Hajduka protiv Dinamo Zagreba na "Maksimiru" u nedelju.

Heroj Splićana Marko Livaja postigao je maestrealan gol, uvrjedljivao skandirao o Dinamu kao "srpskom imenu", a Zagrepčane su vrijeđali i navijači Hajduka - i to razvivši ogroman transparent "Mrzim Dinamo" na stadionu najvećeg rivala.

Tim povodom, Dinamo je reagovao saopštenjem.

"GNK Dinamo najoštrije osuđuje juče izraženi govor mržnje prema našem Klubu, prvo iskazan kroz transparent 'MRZIM DINAMO', a onda i kroz izraze mržnje koje su na aerodromu Split, a onda i na drugim mjestima javno iskazali igrači Hajduka".

"Transparent 'MRZIM DINAMO' je unesen prevarom i na podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvrjedljivog sadržaja. Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke grupeTorcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion".

"Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim 'pjesmama' promovisali uvrjedljivi i neprimjereni govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku preduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka onih koji su to učinili. Isto tako, očekujemo i od policije da utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje", navedeno je u saopštenju.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt