"Najteža odluka"

DOŠAO U PREMIJER LIGU, POTROŠIO 350 MILIONA I OTIŠAO: Ostavka direktora koji je doveo ovih ŠEST igrača, pa ostavio HAOS!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Posle osam uzastopnih mečeva bez pobede, rastanak je bio neizbežan. Ostaće upamćen po takmičarskom neuspehu i po ovih šest velikih transfera.

Izvor: YouTube/Everton Football Club

Posle serije katastrofalnih rezultata, sportski direktor Evertona Marsel Brands (59) se povukao.

Poznati Holanđanin, tvorac tri titule PSV Ajndhovena u prošloj deceniji, potrošio je sa saradnicima više od 350 miliona evra i nije ostvario ono što je zamislio. U trenutku rastanka, Everton zauzima 16. poziciji na tabeli, nije pobedio u poslednjih osam mečeva i na samo pet bodova je od zone ispadanja. Sve je definitivno "puklo" posle poraza protiv Liverpula.

"U petak, posle razgovora sa predsednikom kluba i sa kolegama iz upravnog odbora, saglasili smo se da se povučem sa pozicije direktora fudbala i sa mesta člana uprave Evertona", rekao je Marsel Brands.

 Bivši prvi operativac RKC-a, AZ Alkmara i PSV Ajndhovena (2010-2018) napustio je "karamele" posle tri i po godine. Za to vreme Everton je zauzimao osmo, 12. i 10. mesto na tabeli na kraju sezona. U njegovom mandatu došli su Rišarlison iz Votforda za 39,2 miliona evra, Aleks Ivobi iz Arsenala za 30,4, Jeri Mina iz Barselone za 30,2, Mois Kin iz Juventusa za 27 i Ben Godfri iz Noriča za 27,5 miliona, dok je centralni vezista Napolija Alan plaćen 25 miliona Italijanima.

Izvor: Profimedia

"Bilo je potrebno vreme da donesem ovu odluku i bila je najteža koju sam doneo u karijeri. Uprava i ja smo se saglasili da postoji jasna razlika u viziji i pravcu kojim želimo da ovaj klub ide i nošen tom mišlju, doneo sam odluku", dodao je on, uz zahvalnost svima na saradnji.

Navodno, Brands nije hteo Karla Anćelotija na mestu menadžera, niti je bio za Rafu Beniteza i za Marka Silvu. Da je bilo po njegovom, Everton bi doveo menadžera Brajtona Grejema Potera.

Prema pisanju engleskih medija, u Evertonu postoje veliki problemi, a haos potiče od većinskog vlasnika Farhada Moširija, britansko-iranskog milijardera koji je nekoliko puta dovodio menadžere po svom nahođenju i sprečavao transfere, suprotno onome što je Brands hteo.

Pod vođstvom očigledno hirovitog gazde, Everton je promenio pet menadžera u pet godina, a nagađa se da će i Rafael Benitez uskoro napustiti "Gudison park" i da će umesto njega doći Žoze Murinjo.

U takvoj situaciji, navijači su otvoreno pokazivali netrpeljivost prema Holanđaninu, a sada će svom snagom "napasti" i Moširija.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi