Fudbal

NOVA ERA JE POČELA, DA LI ĆE KRISTIJANO RONALDO BITI TU? Njemac preuzeo Junajted, pa se oglasio o Portugalcu!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Novi šef je stigao na Old Traford!

Izvor: Profimedia

Jutro nakon uzbudljive pobjede protiv Arsenala, u kojoj je Kristijan Ronaldo postigao svoj 800, pa 801. gol u karijeri, Mančester junajted predstavio je novog menadžera - Ralfa Rangnika (63).

Na stadion Old Traford tako je zvanično stigao doskorašnji sportski direktor Lokomotive iz Moskve, za koga se vezuje nastanak termina "gegenpresing", koji podrazumijeva pritisak na protivnika od zadnje linije. Kao njegovi najbolji "učenici" posmatraju se Jirgen Klop i Tomas Tuhel, a u prvim reakcijama na Rangnikov dolazak bilo je komentara da Kristijano godinama ne vrši pritisak na protivnika.

 Da li to znači da on neće imati mjesta u "novom" Mančester junajtedu? Sudeći prema Rangnikovim rečima, o Portugalcu ima odlično mišljenje.

"Gledao sam ga sinoć, posebno u drugom poluvremenu napravio je razliku. U njegovim godinama nisam vidio igrača koji je tako fizički spreman. Ono što sam juče vidio od Ronalda je da je više nego spreman da se podredi timu. I nisu samo igrači ti koji bi trebalo da se naviknu, i čitav tim bi trebalo da se adaptira na igrače", izjavio je on na promociji.

Posebno je komentarisao i Ronaldovu fizičku spremu.

"Moderni fudbal se u poslednjih 10 godina potpino promijenio u igru koja ima više fizike, više atletike, više je vertikalna. Da biste razvijali tim, morate da trenirate i tijela i umove", dodao je Nemac.