Fudbal

ČUDO U KATARU! OVO JE NAJVEĆI STADION ZA SVJETSKO PRVENSTVO: 80.000 mjesta i solarni paneli, a BAZEN ga okružuje! (FOTO)

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Spektakularni stadion u Kataru je konačno završen.

Izvor: Youtube/printscreen/Road to 2022

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je manje od godinu dana, a stižu dobre vijesti da je najveći stadion Luisal u Dohi konačno završen, malo posle propisanog roka!

U pitanju je stadion interesantnog dizajna koji se nalazi u Lusailu, planski izgrađenom gradu na obali Persijskog zaliva, a na kome će se igrati najvažnije utakmice predstojećeg Mundijala. Na njemu ćemo gledati utakmice nokaut faze, ali i finale na kome će prisustvovati 80.000 gledalaca.

Nacionalni stadion Lusail je počeo da se gradi 11. aprila 2017. godine, a prije oko dvije nedjelje saopšteno je da je završen. Ostale su bile još neke "sitnice" da se srede, pa "BeIn" prenosi da je od danas i zvanično u funkciji.

Stadion je inače dizajnirala poznata britanska firma, a zanimljivo je da je okružen jednim jarkom koji je ispunjen vodom. Navijači moraju da prelaze "mostove" da bi ušli na tribine, što će biti vrlo zanimljivo, a interesantno je da su ugrađeni i solarni paneli uz pomoć kog se stadion sam napaja.

Pogledajte!

Ovo je inače najveći stadion koji je izrađen za potrebe Mundijala u Kataru, ali će se nakon turnira pretvoriti u daleko manji pošto fudbal nije toliko popularan u ovoj zemlji.

Pretvoriće ga u stadion od 20 hiljada mjesta, a ostali djelovi zgrade će biti prošireni u prodavnice, kafiće, teretane...

Podsjetimo vas i na najčudniji stadion za Svjetsko prvenstvo u Kataru koji je napravljen od kontejnera, a koji će odmah posle završetka turnira biti rasklopljen.

Tagovi