Fudbal

DOŠAO NA DODELU ZLATNE LOPTE I IZNENADIO SVE: Čim se vratio u klub, doživeo je HOROR (FOTO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Kako se bajka poznatog fudbalera brzo pretvorila u košmar.

Izvor: Profimedia

Danski fudbaler Simon Kjer (32) u samo nekoliko dana doživeo je najlepši, pa jedan od najtežih trenutaka u karijeri i u životu.

Defanzivac Milana sa suprugom je u Parizu bio na ceremoniji dodele Zlatne lopte i bio proglašen za 18. najboljeg fudbalera godine, a onda se vratio u klub i doživeo horor povredu u pobedi protiv Đenove u gostima.

Danac će zbog ozbiljnog problema sa kolenom morati na operaciju, pa na višemesečnu pauzu. Situacija je toliko ozbiljna da će Milan u januaru morati da traži pojačanje i zamenu na njegovoj poziciji.

Tako je Kjaer košmarno završio godinu u kojoj je igrao odlično za roso-nere i reprezentaciju, a uz to je i na terenu spasavao život Kristijanu Eriksenu. Taj dirljivi gest sigurno je doprineo da bude tako visoko plasiran pri proglašenju najboljih igrača u izboru Frans fudbala.

Sa druge strane, njegovo odsustvo biće još jedan krupan problem za roso-nere, jer su već odsutni sa treninga Olivije Žiru, Ante Rebić, Samu Kastiljeho, Ismael Benaser i Davide Kalabrija. Ekipa koju na terenu predvodi "večni" Zlatan Ibrahimović u utorak igra na San Siru jako važnu utakmicu Lige šampiona protiv Liverpula, u kojoj bi pobedom moga da uđe u nokaut fazu, pod uslovom da Porto ne savlada Atletiko Madrid.

Ako se sve poklopi tako da Milan uđe u sledeću rundu takmičenja, roso-neri zaigraće eliminacionu fazu Lige šampiona posle sedam godina.

U svakom slučaju, Kjerovo odsustvo uzdrmaće Milan i na druge staze, jer tim Stefana Piolija učestvuje u aktivnoj šampionskoj trci sa Napolijem, u kojoj trenutno zaostaje samo bod za liderom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi