Fudbal

SUKOBILI SE NAVIJAČI PETROVCA I SUTJESKE, POLICIJA ISPITUJE SLUČAJ

Autor Gordana Bojanić

Službenici Uprave policije preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti organizatora sportske priredbe, koja je proglašena za utakmicu visokog rizika, a na kojoj je došlo do incidenta.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Juče na stadionu u Petrovcu održana fudbalska utakmica 17 kola Telekom I CFL između OFK Petrovac i FK Sutjeska iz Nikšića.

"Na poluvremenu utakmice došlo je do verbalnog incidenta između navijača FK Sutjeska i domaćih navijača koji su bili fizički odvojeni, poslije čega su gostujući navijači zapalili baklju, polomili desetak stolica i djelovima polomljenih stolica i upaljačima, sa svoje tribine gađali navijače OFK Petrovac, koji su im uzvratili i sa svoje tribine ih gađali djelovima polomljenih stolica i upaljačima. Pripadnici policije su radi sprečavanja daljeg vršenja prekršaja od strane navijača ušli na tribine stadiona, spriječili dalje incidente u omogućili nesmetan nastavak utakmice", saopšteno je iz policije.

Od strane FSCG – Komisije za bezbjednost, utakmica je 29. novembra 2021. godine proglašena utakmicom visokog rizika, iz razloga najavljenog organizovanog dolaska određenog broja navijača FK Sutjeska na utakmicu, rezultatskog značaja utakmice ali i nfrastrukture stadiona u Petrovcu.

"O činjenici da je utakmica proglašena za utakmicu visokog rizika FSCG je blagovremeno obavijestio Upravu policije i OFK Petrovac kao organizatora prijavljene sportske priredbe. Zbog sumnje da je došlo do propusta u organizaciji, shodno Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, policijski službenici Centra bezbjednosti Budva preduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju prekršajne i eventualno druge odgovornosti organizatora sportske priredbe FK Petrovac i drugih odgovorih lica", navode iz policije.